Pápai Joci: Nem is tudom, hova lehet eljutni még

Sztárban sztár 2017, Pápai Joci
Vágólapra másolva!
Pápai Joci is ott lesz a Sztárban sztár következő évadjában, de nem görcsöl rá a műsorra: azt ígéri, laza lesz és spontán, de nem veszi félvállról a műsort, szórakoztatni akarja a nézőket. Az Eurovíziós Dalfesztivál óta nagy körülötte a nyüzsgés, sok megkeresést kap, de most már egy kis pihenésre is vágyik - többek közt ezekről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Májusban voltál az Eurovízós Dalfesztivál döntőjében, azóta sokat látni különböző műsorokban a tévében. Több a meghívás a verseny óta?

Rengeteg felkérést kapok azóta, brutális mennyiségű tárgyalás zajlik fellépésekről, koncertekről, műsorokról. Nagyon fáradt vagyok, sokat koncerteztem a nyáron, de lassan véget ér a szezon, szeptember 16-án lesz utoljára dupla koncertes napom.

Most egy kicsit úgy érzem, jó lenne befelé koncentrálni, és felvenni a harcot magammal olyan értelemben, hogy ki tudjak engedni. Meg kell tanulnom pihenni, és ha a nagy pörgésben van pár szabad órám vagy egy egész délutánom, akkor meg kell tanulnom, hogy azt minőségi nyugvásban töltsem.

Annyira hirtelen zajlik minden, iszonyatosan felgyorsult az életem, és nem tudom, meddig bírom el.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Hogyhogy elvállaltad a Sztárban sztárt, mikor egyébként is ilyen sűrű az életed?

A TV2-vel nagyon jó viszonyt ápolok, így nem volt kérdés, hogy jövök, hisz ez egy nagy kihívás. Sokat vagyok vicces, a humor nagyon ott van életemben, jó lesz kicsit elengedni a dolgokat, és szórakozni.

A humorra hagyatkozol majd?

Nagyon spontán vagyok, úgyhogy nem görcsölök rá előre, szórakozni és szórakoztatni akarok. Ahogy esik, úgy puffan, ezzel a hozzáállással megyek bele.

Nincs benned A Dal után, hogy ezt is de jó lenne megnyerni?

Ilyesmi nincs bennem, nem vagyok az a típus, aki mindig a legjobb akar lenni. A Dal alatt sem ez volt bennem, de azt nagyon meg akartam nyerni, hisz egy lépcső volt, hogy elérjem a célt, az Eurovíziót, és éreztem a dalomban az erőt. Ez most más lesz.

Nem azt jelenti, hogy nem érdekel ez a műsor, mert szeretnék nagyon jó játékosa lenni, szeretnék valami különleges humort vinni bele, de a szórakoztatás motivál, nem a végső győzelem.

Az ötödik évad versenyzői Fotó: Polyák Attila - Origo

Hogy viseled a nagy médiafigyelmet, ami körbevesz téged és a családodat?

Próbáljuk háttérbe szorítani most már a szereplést, de van bennem egy olyan is, hogy ha ennyire kíváncsiak rám az emberek, akkor miért ne adjak nekik. Ha benne vagyok egy műsorban, oda kapcsolnak, érdekli őket, hogy mit mondok, mit csinálok, a Pénzt vagy éveket! adásával megvertük a konkurens csatornát.

Illik megmutatni magam, és illik közölni velük dolgokat az életemből.

A lapokkal is közlékeny vagy?

Nem igazán. Sok esetben úgy szerepelünk, hogy egy interjút adok, de aztán átveszik részletekben más lapok, és velem lesz tele minden. Már megválogatom, hogy kiknek adok interjút, néhány újságíróval nagyon jó a kapcsolat, tudom, hogy minőségi cikket írnak rólam, de volt már csalódásom a médiában az elmúlt időszakban. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy

Sok régi ismerős került elő az Eurovízió ót?

Tisztában vagyok azzal, ami körülvesz. Nyitott ember vagyok, de óvatos is egyben. Tudom, hogy kivel hányadán kell állni. Sosem volt olyan nagyon sok igaz barátom, de akik vannak, azok teljes mellszélességgel ott voltak és vannak mellettem.

Az Özönvíz című dalod nézettsége már elérte a hárommilliót. Gondoltad, hogy ez is ennyire elnyeri a közönség tetszését?

Nagyon büszke vagyok erre a dalra, arra meg különösen, hogy ha egy koncerten elhangzik, akkor ugyanúgy éneklik velem, mint az Origót. Egyébként már A Dal megnyerése előtt megírtam, kész volt, és nagy erőt adott. Tudtam, hogy van még mit előhúzni a zsebből. Nem kérdés, hogy ez a dal is mélyről, a szívemből jött, és ha valami őszinte, akkor azt megérzi a közönség.

Van még más dal is a zsebedben?

Van, van. Most majd picit ki kell lépnem ebből a stílusból, mert az Özönvíz és az Origo nagyon nagy testvérek, de nem hagyom el teljesen ezt a vonalat. Izgalmas lesz, szeretek nagyot vállalni, és kilépni a megszokott dolgokból.

Majd csak a Sztárban sztár után?

Nem, már közben is dolgozom teljes gőzzel. Csak úgy tudtam vállalni ezt a műsort, hogy mellette a szakmámat is folytatom. Nem lehet hetekre leállni, nem engedhetem meg magamnak. Nagyon melós és mozgalmas ez az év, de erre vágytam. Az álom nem ért véget azzal, hogy hazajöttem Kijevből, hanem szépen megy tovább, és ez nagyon jó.