Min veszett össze 19 éve Galla Miklós és Laár András?

galla, laár
Vágólapra másolva!
Nemcsak kibékült a L'art pour l'art Társulatból is ismert Galla Miklós Laár Andrással, hanem utóbbi felkérte, hogy a 60. születésnapi fellépését konferálja az Arénában, november 6-án. Gallának nagy megtiszteltetés ez, igent mondott, de azért volt 19 év, amíg nem voltak semmiféle kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

"1996-ban szakmai és emberi szinten is törés keletkezett a társulaton belül, aminek az lett a vége, hogy meg kellett válnunk Galla Mikitől. Akkor ő nagyot vétkezett a társulat ellen, de ezt már akkor se látta be - hiába is bizonygatta vele szemben hat ember az igazát. Amikor ilyen szinten elválik az emberek igazságról alkotott képe, onnantól kezdve nincs miről beszélgetni, és attól kezdve nincs együttműködési alap sem. Ennek folyományaként később sajnos Natitól (Nagy Natáliától - a szerk.) is meg kellett válnunk, amit nagyon sajnálok, mert rendkívüli módon illett a társulatba - nagyon kevés nő van, akihez ennyire illik az abszurd humor" - nyilatkozta egykor Laár András az Origónak.

Laár András is békülékeny lett Forrás: Origo

A viszonyuk sokáig nem rendeződött, Laár szerint Galla nem volt hajlandó velük szóba állni. "Szerettük volna, ha a Művészetek Palotájában rendezett húszéves jubileumi gálánkon részt vesz, de nem is reagált a felvetésre - nem hogy nem mondott nemet, de

A mai napig nem találkoztunk, nem is láttuk egymást. Egyszer a Miskolci Egyetemen felléptünk egy fesztiválon, ahol másnap ő is: a rendező - akivel mindketten kapcsolatban voltunk - később elmondta, hogy amikor Galla megtudta, hogy ugyanazon a színpadon kell fellépnie, amelyen előtte mi jártunk, fertőtleníttette a helyet, konkrétan követelte, hogy Vimmel szórják fel a színpadot" - mondta még 2011-ben Laár.

Gallának sincs már baja a többiekkel Forrás: Origo

Persze a tagok közti viszályról Galla Miklóst is megkérdeztük korábban. "A L'art pour l'artból én akartam eljönni. Olyan jellegű viták zajlottak, amiket fölöslegesnek éreztem. Úgy véltem, hogy nincs értelme időmet pocsékolni olyan vitákra, amelyeknek nincs is közük a produkciókhoz.

Ha pénzügyi probléma is volt, akkor sem volt értelme, mert akkor már több éve egy ügyintéző, egy technikus vitte az anyagi természetű ügyeinket. Én kértem korábban, hogy a fellépések után ne nekem kelljen átvenni a pénzt, adminisztrálni, onnantól kezdve nekem semmi közöm nem volt a bevétel elosztásához" - mesélte Galla.

"A csapat tagjaival kezdetben barátok voltunk, de amikor a barátság megszűnt, akkor eljöttem. Nyilván nem rögtön: mai eszemmel azt mondom, előbb el kellett volna határoznom magam, de az ember nem mindig tudja, mi a helyes tennivaló, s csak lassanként szánja rá magát a váltásra. Nekem erőt kell gyűjteni egy lépéshez, nem vagyok hirtelen haragú ember. Nagy Natáliával kapcsolatban vagyunk, de ő sincs már a társulatban. A többiekkel nem találkozunk, véletlenül sem futunk össze. Éppen azért léptem ki, hogy ne kelljen velük kapcsolatban lenni" - mondta korábban.

A fentiek fényében viszont örvendetes hír, hogy 19 év után kibékültek.