Délben Barátok közt, este forradalom

Solti Ádám
Vágólapra másolva!
A Madách Színház következő szuperprodukciójában X-faktorosok tűnnek fel. A világszerte ismert A nyomorultak című musicalben többek között olyan énekesek láthatók majd, mint a legutóbbi széria győztese, Tóth Andi valamint Borbély Richárd és a Barátok Közt-ben már színészként is bizonyított Solti Ádám.
Vágólapra másolva!

Nem ismeretlen a Madách Színház közönsége számára, hogy néha a tévénézők által is ismert arcok is feltűnnek a színpadon. A teátrum igazgatója, Szirtes Tamás azonban elmondta, nem azért kapnak náluk szerepet a fiatal tehetségek, mert ők már "celebek", A nyomorultak esetében például kemény válogatásokon bizonyították tehetségüket és rátermettségüket a kiválasztott x-faktorosok éppen úgy, mint a zenés színházi világ ismert arcai.

Solti Ádám

Vastag Csaba korábban megkapta a Fáraó szerepét a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicalben, a második etap ezüstérmese Muri Enikő pedig már több ízben énekelt a körúti intézmény színpadán, többek között az Én, József Attila és a Mamma Mia című musicalekben.

Kiss Ramóna lökete kellett

Idén ősszel a madáchosok újra elővesznek egy közel három évtizedes világsikert, a francia forradalom idején játszódó A nyomorultak című musicalt. A nem éppen vidám hangulatot árasztó színpadi mű leginkább egy vaskos középiskolai olvasmány, számos film és egy, a történethez a legkevésbé sem hű rajzfilmsorozat formájában lehet ismerős az ifjúság számára. A párizsi utcákon zajló forradalmi jelenetekben a Barátok Köztből ismert Solti Ádámot látják Marius szerepében. Maga a rendező, Szirtes Tamás sem tagadta, ehhez a szerephez szépség is kell.

„Éppen az esetleges skatulyázás miatt óriási öröm számomra, hogy megkaptam Marius szerepét, hiszen így új oldalamat mutathatom meg. A Mamma mia castingja után Kiss Ramóna azt kérdezte, miért nem mentem el a válogatásra. Akkor az ugyan kimaradt, de a következő alkalommal ő szólt nekem, hogy itt egy újabb lehetőség, menjek el, ami pedig lehetővé tette, hogy megkapjam a szerepet" – mesélte az Origónak.

Olyan pályatársakkal állhat majd szeptembertől egy színpadon, mint az X-Faktor ötödik szériájának győztese, Tóth Andi, aki a tragikus sorsú Eponine-t alakítja valamint a szintén az RTL-es tehetségkutató legutóbbi szériájában feltűnt Borbély Richárd. Mellettük a zenés színház ismert arcai, többek között Miller Zoltán, Feke Pál, Vágó Bernadett és Vikidál Gyula is erősíti A nyomorultak stábját.