Mit csinálnak most A konyhafőnök versenyzői?

A konyhafőnök, döntő
A homártól először megijedtek a döntősök
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub főzőműsorának első szériáját Kiss Kálmán nyerte, aki az októberi döntőben Wossala Rozina ellen harcolt a tízmillió forintos fődíjért és A konyhafőnök címért. A két szakácson kívül Tóth Marci és Breuer András is jól teljesítettek, így őket is megkérdeztük arról, mi történt velük a műsor óta. A csatorna már keresi a következő széria szereplőit, hamarosan újra képernyőre kerülhetnek a látványos fogások és az izgalmas versengések.
Vágólapra másolva!

A konyhafőnök első szériájának győztesétől, Kiss Kálmántól gyakran kérnek receptet azok, akik követték a főzőműsort, vagy látogatják hivatalos rajongói oldalát. Aktívan posztol képeket a legújabb fogásokról, és szívesen leírja azt is, mit hogyan kell elkészíteni. A műsor óta magabiztosabbnak érzi magát, és büszke a konyhában nyújtott teljesítményére.

Kiss Kálmán szívesen küldi el receptjeit az érdeklődőknek Forrás: Hajnal András

"Kerestek meg állásajánlattal, de egyelőre nem vállaltam el, mert még tanulnom kell ahhoz, hogy egy komoly étterem séfjeként megálljam a helyem. Próbálom kamatoztatni a szerzett tudást, és figyelek az új lehetőségekre, a lelkesedésem a gasztronómia iránt töretlen. Minden nap főzök és szerintem egyre jobb vagyok, érzem a fejlődést. Nem hobbiként állok hozzá, a szakmában szeretnék egyre feljebb jutni. Próbálom a zsűritagokkal, Vajda Pierrerel, Fördős Zével és Bernáth Józseffel tartani a kapcsolatot, hisz tőlük is sokat tudnék még tanulni" - mesélte az Origónak. Az RTL Klub konyhafőnöke azt javasolja a következő széria versenyzőinek, hogy ne féljenek megmutatni magukat ételeikkel, de legyenek alázatosak és mindig figyeljenek oda azokra, akik tanácsot adnak.

Az első széria végén ő vitte el a nyereményt Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub

Breuer András Hatalmas Aranyos a konyhában címmel ír blogot, ételeinek receptjeit és a róluk készült fotókat osztja meg közösségi oldalán. Mivel több levelet kapott a rajongóktól, úgy döntött, sokkal interaktívabb megoldást választ a kapcsolattartásra, így születtek meg az első bejegyzések. "Eléggé felborult a nyugodt kis életem A konyhafőnök óta, folyamatosan jönnek megkeresések, és vezetem a gasztroblogot, ami megköveteli, hogy egyre többet és egyre jobban főzzek. Mindig érdeklődnek az emberek, hogy mi van velem, alakul-e már a saját étterem. Fura együtt élni azzal, hogy ennyien szeretnek és követnek, na meg az érdeklődő női rajongók megkeresései is elég szokatlanok számomra" - mesélte.

Ajánlatokkal megkeresik, étterem azonban még nem kérte fel, hogy munkát ajánljon számára. "Nem bánom, mert nem szívesen dolgoznék kizárólag szakácsként. Töretlen az imádatom a gasztronómia felé, a blogom miatt egyre többet kísérletezek, és a család is jobban megköveteli az izgalmasabb menüsort, mióta néztek a műsorban. Ráadásul végre belátták ők is, hogy a főzés nem csupán egy hobbi számomra."

Breuer András már régóta vezeti gasztroblogját a közösségi oldalán Forrás: Hajnal András

A műsor zsűritagjaival nem tartja a kapcsolatot, viszont egykori vetélytársai mára barátaivá váltak, Tolnai Biankával, Czigléczky Tiborral, Lukács Péterrel és Verzár Gergellyel gyakran összejárnak közösen főzni, legutóbb egy kolbásztöltő versenyre neveztek be a csapattal.

Wossala Rozina, A konyhafőnök második legjobbja többször szerepelt már a képernyőn a műsor óta, önálló munkába azonban még nem vágott bele. "Ha esetleg az élet úgy hozza, hogy tovább dolgozhatok a médiában, akkor biztosan fogok. Régi álmom, hogy csináljak egy blogot vagy weboldalt Haladó Hedonista néven. Már el is kezdtem dolgozni a tartalmon, videókat forgatunk és írom a recepteket, remélhetőleg hamarosan a közönség elé tárhatom mindezt. Ezen kívül tartottam a verseny óta éttermekben főzőestet és tervezem, hogy elkezdek főzőtanfolyamokat is indítani" - mesélte.

Haladó Hedonista néven fut majd a weblapja Forrás: Hajnal András

Korábban is éttermekben dolgozott, több belvárosi hely építésében és üzemeltetésében vett részt. "Most is van egy futó projektem a Szent István téren, egy kortárs gasztro kocsmát építünk, és nagyon lelkes vagyok. Valami teljesen újat szeretnék alkotni, mind gasztro koncepcióban, mind arculatban és interiorban. Fontos ezeknél a helyeknél, hogy illeszkedjenek az ember aktuális lelki világához, engem most a műsor eléggé „bepörgetett", úgyhogy valami igazán izgalmas dolog van kilátásban."

A szigorú zsűriből Fördős Zé gasztrobloggerrel tartja a kapcsolatot, közös projektet is terveznek. "Nagyon egy nyelvet beszélünk, tudjuk mindketten, hogy a verseny valami fantasztikus dolognak volt a kezdete. Pierret mindig is mentoromnak tekintettem, nagyon jó a kapcsolat a műsor óta. Támogatja a munkásságomat és jó tanácsokkal lát el. Remélhetőleg ezek a baráti kapcsolatok sokáig megmaradnak az életemben."

A homártól először megijedtek a döntőben Rozináék Forrás: Hajnal András

Tóth Marci végzett a harmadik helyen, és hogy mennyien drukkoltak neki a főzőműsorban, azzal csak utólag szembesült. Gyakran megszólítják a közértben és érdeklődnek, hogy mit főz aznap este. Mivel a vízilabda miatt ismert volt, nem újdonság neki, hogy autogramot kérnek tőle, népszerűsége csak a piacon nőtt nagyot. "Több tanácsot kérnek tőlem barátaim csapattársaim a főzéssel kapcsolatban, most például van egy felkérésem: az egyik csapattársam kért meg, hogy főzzek együtt vele egy rizottót, mert szeretné megtanulni, hogyan kell."

Tóth Marci népszerűsége a piacon is nagyot nőtt Forrás: Hajnal András

Az életében első helyen maradt a sport, nem menne el étterembe dolgozni, viszont otthon jobban ügyel főzés közben azokra a dolgokra, amiket A konyhafőnök-ben sajátított el. Rendszeresen tájékoztatja követőit a közösségi oldalakon az aktuális meccsekről, és recepteket is gyakran oszt meg velük. "Sok tapasztalatot szereztem, és megtanultam, hogy mekkora az éttermi adag, amivel egyébként biztosan nem lakom jól. A következő széria versenyzőinek azt javaslom, hogy ne csak a saját ételeikre kapott kritikákra figyeljenek, hanem mindig kövessék a versenytársak munkáját is, és semmiképp ne hagyják figyelmen kívül Bernáth József véleményét. Vele egyébként jóban vagyunk, a mentorom lett, gyakran megosztom vele a recepteket és fotókat az ételekről, ő pedig véleményezi."