Megkezdte rendelését az HBO online terapeutája

Terápia, 2. évad
Vágólapra másolva!
Az HBO hazai gyártású sorozatának új applikációja a Facebook-felhasználók személyiségét próbálja megfejteni. A Terápia elemző alkalmazása a tevékenységi napló alapján vizsgálódik, majd infografikákkal mutatja meg, hogy a felhasználó mennyire népszerű, és kivel tartja legaktívabban a kapcsolatot.
Vágólapra másolva!

A "Tárj fel minden titkot" egy játékos elemző felület, amely a közösségi oldalon naplózott aktivitások alapján mutat tükröt a felhasználónak. Az online terapeuta megmutatja, hogy a felhasználó kivel áll a legközelebbi kapcsolatban: szerelmével, valamely családtagjával vagy netán távoli ismerősével kommunikál leggyakrabban a közösségi oldalon.

Mácsai Pál a Terápia második évadjának sajtótájékoztatóján Fotó: Pivarnyik Balázs - Origo

Az applikáció kimutatást készít többek között arról, hogy a felhasználó regisztrációja óta hányszor váltott munkahelyet, hány bejegyzést tett közzé, hány like-ot osztott ki és kivel a legközelebbi a kapcsolata a Facebookon. A kapott információk alapján elemzi a személyiséget, és azt is megmutatja, hogy a Terápia-kedvelők körében az adott személy eredményei mennyire mondhatók átlagosnak - végeredményként ehhez hasonló ábrákat kapunk:

Forrás: Facebook / HBO Terápia

A Terápia második évadja október 27-én indul az HBO-n, erről itt egy kis ízelítő: