Mi történt a Csengetett, Mylord? szereplőivel?

Su Pollard Csengetett, Mylord?
Vágólapra másolva!
A Csengetett, Mylord? itthoni sugárzási jogait a Viasat vette meg, így hamarosan valamelyik csatornáján láthatjuk majd a klasszikus brit vígjátéksorozatot. A széria eredetileg 1988 és 1993 között ment a BBC-n, vagyis már több mint húsz év eltelt a lezárás óta – de mi történt azóta a szereplőkkel?
Vágólapra másolva!

Su Pollard (Ivy Teasdale)

Amilyen szürke kisegér volt Ivyként, a mindennapokban annyira extravagánsan öltözködik Su Pollard – még mostanában is, pedig novemberben már a 65. életévét tölti be. A Csengetett, Mylord? több színészével együtt szerepelt még az Oh Doctor Beeching! című vígjátéksorozatban 1995 és 1997 között, azóta viszont nem láthattuk komolyabb szerepben sem filmen, sem televízióban – átpártolt inkább a színpadra, illetve a pantomimhez. 2013-ban kiadta önéletrajzát, My Hi-de-Highlife – Before, During and After Su Pollard címmel.

Su Pollard szeret extravagánsan öltözködni Forrás: Manchester Commercial

Paul Shane (Alf Stokes)

2013-ban, 72 évesen halt meg egy rotherhami hospice-ban, három lányát és hat unokáját hagyta hátra. Pollardhoz hasonlóan ő is játszott az Oh Doctor Beeching!-ben, majd a Holby Városi Kórház és az Emmerdale Farm című sorozatokban kapott komolyabb szerepet. Egészségi állapota 2009-ben megromlott, utána már nemigen vállalt munkát, előtte azonban – a folyamatos színházi szerepek mellett – kipróbálta magát varietében és pantomimben is, utóbbi műfajban a Jankó és az égig érő paszuly-ban mutatkozott be.

Paul Shane 2013-ban hunyt el Forrás: Wikipedia Commons

Jeffrey Holland (James Twelvetrees)

Ő volt a harmadik, aki benne volt az Oh Doctor Beeching!-ben, de a Jankó és az égig érő paszuly pantomimváltozatában is szerepelt, mint ahogy többek között az Aladdin-t, a Robin Hood-ot és a Pinokkió-t is letudta ebben a műfajban. Filmes és tévés munkákkal nem halmozzák el – 1997 és 2011 között csupán a Coronation Street-ben kapott egyepizódos vendégszerepet –, a színház mellett rádiós megjelenései vannak. Van egy egyszemélyes darabja, amelyben példaképének, Stan Laurelnek állít emléket, honlapjáról többet is megtudhat.

Jeffrey Holland a Robin Hood pantomimváltozatára készül Forrás: Ellie Hetebrij Photography

Brenda Cowling (Blanche Lipton)

2010-ben, 85 évesen halt meg egy színészek számára kialakított idősotthonban. A Csengetett, Mylord? után olyan szériákban kapott vendégszerepet, mint a Baleseti sebészet vagy a Barbara, illetve játszott a French and Saunders című komédiasorozatban is. Kisebb filmszerepekkel is megtalálták néha, például a Kertészek rabruhában vagy a Kamufeleség alkotói.

Barbara New (Mabel Wheeler)

Szintén 2010-ben hunyt el Londonban, és bár a sorozatban sokkal idősebbnek látszott, mint Cowling, a valóságban csak két év volt közöttük – Wheelert így 87 évesen érte a halál. Ő is benne volt az Oh Doctor Beeching!-ben, a The Unknown Soldier című tévéfilmben ő volt a narrátor, utolsó filmszerepeként pedig Ali G nagymamáját játszotta el a 2002-es Ali G Indahouse-ban.

Barbara New Ali G nagymamájaként Forrás: Ali G Indahouse

Perry Benson (Henry Livingstone)

A most 53 éves Benson épp az idén kapott újabb komoly sorozatszerepet a Benidorm című brit szitkomban, és persze neki is megvolt annak idején az Oh Doctor Beeching! A kettő között olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint Az én kis családom, a Kívülállók vagy a Ki vagy, Doki?, filmek közül pedig többek között a Papás-mamás című horrorban és az Én, Anná-ban is feltűnt, a Bakelit-ben pedig egy kiöregedett rockzenészt játszott.

Perry Benson a Papás-mamásban (2008) Forrás: Sky Movies

Donald Hewlett (George Meldrum)

Már a Csengetett, Mylord? befejezésekor 73 éves volt, így utána már csak a The Upper Hand című vígjátéksorozat egyik epizódjában láthattuk, 1995-ben végleg felhagyott a színészettel. Tüdőgyulladásban hunyt el 90 éves korában, 2011-ben – feleségét és öt gyermekét hagyta hátra, akik közül az egyik, Siobhan Hewlett szintén színész lett, többek között az Irina Palm-ban és a Kolibri-kód-ban is láthattuk. Itt pedig egy videó arról, hogyan indult annak idején a Csengetett, Mylord?

Michael Knowles (Teddy Meldrum)

A jelenleg 77 éves Michael Knowles szinte teljesen eltűnt, nem találtunk róla semmit az interneten. 1995-ben ő is felhagyott a filmezéssel, a Csengetett, Mylord? után csak a DJ Kat Show egyik részében szerepelt. Van azonban egy névrokona, aki legalább aktív helyette, színészként, íróként és rendezőkét is dolgozik, de több más területen is kipróbálta magát a filmszakmán belül.

Susie Brann (Poppy Meldrum)

A Csengetett, Mylord? után a Julia Jekyll and Harriet Hyde című sorozatban kapott még komolyabb szerepet, utána csak elvétve tűnt fel olyan szériák vendégszereplőjeként, mint a Jericho vagy a Missing – persze itt sem az amerikai Jericho-ra kell gondolni, hanem az azonos című brit krimisorozatra. Brann tánctanárként is dolgozott, továbbá a hangját kölcsönözte az Alice nevű videojátékhoz és folytatásához.

Susie Brann egy dedikáláson Forrás: Hi-De-Hi! / Andrew Ruff