Harcosan zártak a felek a médiakonferencián

Vágólapra másolva!
Az RTL vezére nem érti a szövetséget, de összecsaptak a híradósok is.
Vágólapra másolva!

Parázs hangulatban zárult a 2014-es Media Platform konferencia, az utolsó panelbeszélgetésen az RTL Magyarország vezérigazgatója, Dirk Gerkens sürgetett iparági összefogást, támadta a Kábelszövetséget, mert nem reagált semmit arra a törvénymódosítási javaslatra, amely megtiltaná a TV2-nek és az RTL Klubnak, hogy pénzt kérjen 2015 januárjától a csatornák műsoráért. A Baló György vezetésével lezajlott vitáról itt írtunk bővebben.

A második nap reggele a konferencián még békésen indult, a TV2 és az RTL Klub programigazgatói megegyeztek abban, hogy vannak igényes és értékes realityműsorok is, és minden csak a feldolgozás módjától függ. Licencekről és a lokális preferenciákról is értekeztek a felek, innen megtudhatja, mely országéra hasonlít a hazai tévéző ízlése.

A hazai filmcsatornák kínálata is téma volt a későbbiekben, a beszélgetés során olyan mondat is elhangzott, hogy „nincs rossz film, csak rossz műsorsáv van." Eztán a digitális kalózkodás, az online jogsértés volt a téma, a hatásos „minek fizessek, ha lophatom is?" címen.

A konferencia második napjának délutánjára azonban már megbomlott az addig nagy harmónia, ehhez kellettek Litkai Gergő provokatívabb kérdései, beszólásai, illetve az RTL Klub hírigazgatója, Kotroczó Róbert erélyes fellépése, a TV2 kóstolgatása is. Erről itt írtunk hosszan.