Végre elpatkolt a rohadék

Ana Lucia
Vágólapra másolva!
Sok néző érezhetett elégtételt, amikor a napokban kinyírták a Trónok harca gonosz és kegyetlen főszereplőjét. Milyen haláleseteket nyugtáztunk még örömmel a tévésorozatokban? Figyelem: spoileres folytatás!
Vágólapra másolva!

Joffrey király

Forrás: HBO

Három évadon keresztül nem sok emberséget mutatott, imádta lelkileg kínozni az őt körülvevő embereket, sunyi volt, gyáva és alattomos. Ha tehette, bántotta a csinos, légynek nem ártó Sansát, a közönség kedvencének számító törpét, Tyriont számtalanszor megalázta, szüntelenül arcoskodott, nyegle volt és pökhendi. Halála nem volt váratlan azoknak, akik olvassák a Trónok harca-könyveket, a nézők többségét viszont meghökkentette, majd elégedetten nyugtázhatták, hogy a kis király csúnya agónia után elhullott.

Gustavo Fring

Forrás: AMC

A Breaking Bad – magyarul Totál szívás – egyik karakteres szereplője volt, Walter White munkaadója, majd gyűlölt ellensége. A készítők ügyesen úgy alakították a sztorit, hogy lássuk, mitől lett ilyen rideg figura, milyen személyiség volt az őt ért tragédia előtt, tehát megismerhettük a másik énjét is, ami kissé árnyalta az összképet. A brutális végjáték felé közeledve már lehetett sejteni, hogy a megkattant kémiatanár likvidálni fogja, így is történt, a robbantós jelenet pedig a sorozatos tévétörténelem része lett, aki látta, nem felejti el egykönnyen.

A kormányzó

Forrás: AMC

A Magyarországon is látható Walking Dead sorozat főgonosza volt. Nem végig és nem egyértelműen ellenszenves, néha mutat emberi érzéseket, de sötét titkai (mint a láncra vert zombi kislány vagy az akváriumban úsztatott, konzervált fejek), bosszúra szomjas természete és pár kegyetlen húzása miatt a nézők már várják a halálát, ugyanis egyértelmű, hogy vagy Rick és csapata, vagy a félszemű főnök bukik el. Akkor pedig inkább nyerjen a jó, nem?

Szentháromság

Forrás: Showtime

A fura nevet egy sorozatgyilkos viseli a Dexter című, itthon is népszerű sorozatban. A fickó egy szívtelen, számító öregúr, aki sokat mosolyog, és akit inkább sarki zöldségesnek tudnák elképzelni, akivel jókat lehet csacsogni az importmandarinról vagy a paprika állagáról. Balszerencséjére van a közelében egy másik pszichopata, aki túljár az eszén, bár ezzel a sztorival igen sok epizód megy el. A Showtime sorozatában a gonoszt John Lithgow játszotta, Golden Globe-ot és Emmyt is kapott érte.

Lori

Forrás: AMC

Sarah Wayne Callis játszotta a The Walking Dead című kultsorozatban, amely mostanában hihetetlenül felkapott, és egyre növekszik a rajongótábora. A sorozatban még mindig poroszkál ide-oda pár unalmasabb arc, de Lori kifejezetten idegesítő volt egy idő után, egy szerelmi háromszögre még megfelelt, de egyre többen kívánták, hogy egy arrafelé ténfergő zombi harapja már át a nyaki ütőerét. A készítők végül kinyírták, de ennél is drámaibb módon.

Ana Lucia

Forrás: ABC

A Lost második évadjában lett fontos karakter Ana Lucia Cortez, de a nézők nagyjából az első perctől kezdve utálták a nem sokat mosolyogó, kemény csajt, aki ráadásul Shannont is megölte. A pletykák szerint sem Michelle Rodriguez, sem Maggie Grace nem volt könnyen kezelhető színésznő, és ezért írták ki őket, de a stáb ezt nem erősítette meg. A karaktert valószínűleg dramaturgiai okból távolították el, nem pedig azért, mert népszerűtlen volt.

Lentulus Batiatus

Forrás: Starz

A Spartacus című sorozatban volt látható, annak a gladiátoriskolának a vezetőjeként, amelyben a későbbi rabszolgalázadás vezére is küzdött. Számos gonosz, kegyetlen húzása közül kiemelkedik az, hogy megöleti Spartacus imádott párját, így aztán nem is csodálkozunk, hogy jóval később a gladiátor átvágja a főnök torkát. Ez volt a minimum.

Viserys Targaryen

Forrás: HBO

Pökhendi, arcoskodó nyikhaj volt, gyönyörű húgát odaadta egy lovas vadembernek, miközben ősei királyságának visszaszerzéséről álmodozott a Trónok harcá-ban. A néző és az olvasó nem szerette, taszítónak találta, de R. R. Martin olyan gyötrelmes kínhalált írt neki, amelynek láttán azért sokan felszisszentek.

Ralph Cifaretto

Forrás: HBO

A Maffiózók-ban láthattuk, egy ellenszenves karakter volt az amúgy sem épp jellembajnokokból álló mezőnyében. Ralph a gazfickók, maffiózók, kivégzőemberek, alvilági fazonok közt is egy sunyi figura volt, valószínűleg egy néző sem siratta meg.