Ő egy nagyon finom, elegáns gonosztevő

szinkronstúdió, Kaszás Gergő a Hannibál című sorozatot szinkronizálja
Vágólapra másolva!
A Hannibal sorozat premierje előtt közel egy hónappal a magyar stáb már megismerkedett a szereplőkkel, a kalandokkal: Aprics László szinkronrendező és Erdélyi Imre hangmérnök együtt felügyelte az AXN új sorozatának magyarítását. Gubás Gabi számára ez a munka olyan, mint egy siklórepülés, Kaszás Gergő pedig örül, hogy újra megkapta Mads Mikkelsent.
Vágólapra másolva!

A Hannibal sorozatban Will Graham nyomozót, Hugh Dancyt Rajkai Zoltán szinkronizálja, Laurence Fishburne magyar hangját pedig Schneider Zoltán adja. Rajkai nem szereti a véres történeteket, de belátja, hogy itt zseniális színészi alakításokkal találkozhat a néző, Schneider pedig azon morfondírozott, hogy ha ennyire szeretik a thriller műfaját a magyarok, akkor miért nem készül ilyen hazai film vagy sorozat. A riport első részét itt olvashatja.

A Hannibal női főszereplője, Gubás Gabi csak a saját jeleneteivel találkozott, a magyar premier előtt nem látta a sorozatot. "Rendszeresen egyeztetnem kell a stábbal, hogy miről van szó, mert fontos, hogy a mondatok a helyükön legyenek. Kicsit kuszák még a szálak, így néha nekünk is patikamérlegen kell mérnünk, hangsúlyoznunk. Az eredeti színésznő hangsúlyozása, mimikája, színészi játéka viszont jó útmutató. Olyan, mint egy siklórepülés, ráülök az eredeti hangra, és megyek vele együtt. A kollégám is olyan, akit lehet követni" - magyarázza a szinkronstúdióban, a napi adag után.

Gubás Gabi Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Szörnyűnek tartja a Hannibal-történeteket, amelyek őket is megrázzák. "Sokszor dolgozom vakrepülésben, szinte próba nélkül, de itt néha olyan sokkoló képek vannak, hogy szükség volna a történet mélyebb megismerésére, egyfajta előzetes mozizásra. Ritkán szoktam felfigyelni filmekre, de ha lesz időm, erre biztosan fogok időt szakítani" - ígéri.

Kaszás Gergő Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Kaszás Gergő, a magyar Hannibal, mintha a főhőshöz öltözött volna, hasonló eleganciával lép be a szinkronstúdióba. Színházi elfoglaltságai miatt ritkábban tud a mikrofon elé állni, de az emberevő pszichiáter szerepére örömmel mondott igent. "Túl vagyunk az első epizódokon, de még mindig nem tudom igazából, hogy mi is történik. A sztorit ismerem, de egyik mozifilmet sem láttam. Fontos szabály, hogy nem szabad az eddigi alakításokból építkezni: ez egy alkalmazott műfaj, ahol lehet kicsit javítani, de nagyon el is lehet rontani. Mads Mikkelsen kiváló, már máskor is én szólaltattam meg magyarul. A Casino Royal című James Bond-filmben is én szinkronizáltam, ahol vérbeli gonosz volt" - meséli.

szinkronban a Hannibal Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Szerinte nem véletlen, hogy a színészetet sokszor terápiás céllal is használják, mert ott is tudni kell elválasztani a szerepet a való élettől. Neki is kell egy kis idő, mint egy színházi előadás után, amíg hazaér, hogy ténylegesen ki tudjon kapcsolni. Nagyon izgalmas kalandnak tartja azt, hogy percek alatt kell belépni a figurába, hozzáalakulni: "Nagyon intelligens, nagyon finom, nagyon elegáns gonosztevőről van szó, akinek úgy lehet a rémségeit követni, hogy az epizód végén egy mozdulattal tovább lehet lépni egy másik csatornára, egy másik történetre. A rendező kérése volt, hogy egy kicsit mélyebben, lassabban szólaljak meg, ettől különlegesebb lesz a figura. Játszottam színpadon ehhez hasonlóan kegyetlen figurákat, egy kicsit megviselik az embert."