Sorozat készül Szaddám Husszeinről

Vágólapra másolva!
A BBC és az HBO közösen készítenek minisorozatot a tavaly decemberben kivégzett iraki vezetőről. 
Vágólapra másolva!

A Between Two Rivers (vagyis Két folyó között) címet kapott sorozat - akárcsak az HBO Churchill életét feldolgozó produkciója - megvilágítja Szaddám Husszein életének egyik kevésbé ismert szeletét, vagyis a diktátor magánéletét is. A történetben így nagy szerepet kapnak Husszein családtagjai, illetve legközelebbi barátai, tanácsadói is.

A film természetesen bemutatja azokat a kegyetlenségeket is, amelyeket Husszein az uralkodása alatt elkövetett, de Irak akkori állapota csak mintegy háttérként szolgál a diktátor személyiségének ábrázolásához. A produkció egyébként a The Insider: Trapped in Saddam's Brutal Regime (vagyis A bennfentes: Szaddám brutális rezsimének csapdájában) című könyv alapján készül, melyet Husszein személyes orvosa, Ala Bashir írt.

Bár a sorozat terve már korábban felmerült, a Reuters tudósítása szerint csak most találták meg a megfelelő színészt a főszerepre: Husszeint az izraeli származású Yigal Naor fogja játszani, akit leginkább Steven Spielberg München című filmjéből ismerhetünk.

A szereplőgárda amúgy is nemzetközi, hiszen Husszein első feleségét, Sajidát iráni színésznő, Shohreh Aghdashloo játssza (akit a Ház a ködben című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra is jelöltek), és az ausztrál Christine Stephen-Daly is feltűnik a filmben.