Frankenstein tavasztól Amerikában praktizál

Vágólapra másolva!
Martin Scorsese amerikai rendező első tévédrámájában a nagyra törő doktor napjaink Amerikájában próbál teremtővé válni.
Vágólapra másolva!

Horrortörténetet dolgoz fel a tervek szerint következő munkájában Martin Scorsese amerikai rendező, aki többek között a Jézus utolsó megkísértése és a New York bandái című filmek készítője.

Scorsese első tévéfilmjének alapja az előzetes hírek szerint Mary Shelley Frankensteinről szóló klasszikus könyve lesz, amelynek eredetileg a XIX. században játszódó cselekményét a mai Amerikába helyezték az alkotók.

A tévédrámában, amely várhatóan sorozat formában is elkészül, dr. Victor Frankenstein a nyugati part metropoliszban, Seattle-ben próbálja életre kelteni az általa emberi testrészekből összeállított lényt - írta az Ananova.

Az új horror szereplőválogatása még januárban elkezdődik, a forgatást pedig áprilisra tervezi a stáb. "Újragondoljuk a kétszáz éves mese tanulságait, és kiemeljük a történet lényegét, amely a jó és a rossz örök harcáról, valamint az emberi gőgről szól" - mondta a tervezett tévéfilmről, az újabb Frankenstein-változat írója, Dean Koontz.

Az új Frankenstein-történet, megvalósulása esetén, Scorsese első tévéfilmrendezése lenne, de nem az első tévés munkája, mert 2003-ban már készített egy képernyőre szánt dokumentumsorozatot a bluesról.