A Dyson Submarine nem csak egy sima porszívó, felmosni is képes

Dyson, submarine, teszt, porszívó, felmosó
Az új dyson Submarine nem csak porszívó, de egy felmosófejet is kapott.
Vágólapra másolva!
A Dyson már régóta ismert a porszívóiról és hajápoló technológiáiról és nemrégiben bemutatta legújabb fejlesztését, a Dyson Submarine-t. Ez az eszköz nemcsak porszívóként működik, hanem felmosni is tud, így ideális választás lehet azoknak, akik gyorsan és hatékonyan szeretnének takarítani. 
Vágólapra másolva!

A készüléket mi is megkaptuk egy gyors teszt erejéig, szóval lássuk, mit is tud a készülék!

Külső kialakítás és minőség

Az első benyomás rendkívül fontos, és a Dyson Submarine itt sem hagy kívánnivalót maga után. Az eszköz kiváló minőségű anyagokból készült, és a Dyson jellegzetes formavilágát követi, így már az első pillantásra is vonzó és modern benyomást kelt. A kialakítása ergonomikus, és könnyen kezelhető, gyakorlatilag olyan, mint egy fegyver. A ház a Dysontól már megszokott, hengeres darab, a ravasz-szerű bekapcsolóval.

A hátulján, tehát azon a felületen, ami használat közben felénk van, megtalálható a Gen5Detect-ből már ismert kijelző, ami megmutatja, hogy milyen port szív éppen a porszívó, tehát, hogy milyen fajta szennyeződések találhatóak a padlónkon, A készülék egyébként a szennyeződés mennyiégéhez is igazítja a porszívó teljesítményét, így kevésbé poros lakás takarítása esetén az akku is tovább bírja.

Porszívás

A Dyson Submarine porszívó funkciója kiváló teljesítményt nyújt. Az eszköz erőteljes szívóhatást biztosít, és könnyedén képes felszívni a port, a szőnyegen és a kemény padlókon egyaránt. A HEPA szűrőrendszer pedig hatékonyan szűri a levegőt, eltávolítva a káros allergéneket és szennyeződéseket. Az eszköz képes érzékelni a padló típusát, és automatikusan alkalmazkodik ahhoz, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

Nagyon sokoldalú felhasználást tesz lehetővé. Forrás: Dyson

A Dyson Submarine egyébként rendelkezik a V15 Detect összes funkciójával, beleértve a kiváló akkumulátor-üzemidőt is. Mivel pedig arról a termékről itt már írtunk, így a porszívó részt nem nyújtanánk tovább.

Felmosó Funkció

Az igazi csoda azonban a Dyson Submarine felmosó funkciója. Ehhez kapunk egy nedves görgős „felmosófejet", amely két víztartállyal rendelkezik: az egyik a tiszta víz, a másik a piszkos víz tárolására, mindkettő a görgős fejben található. Maga a henger sűrű mikroszálból készült, amely több szennyeződést képes felvenni, mint más típusú anyagok; a mikroszálas henger mosható és tisztításhoz eltávolítható. A tisztítóvíztartályba akár 300 milliliter víz is belefér, ami a Dyson szerint egy 1200 négyzetméteres helyiség tisztításához elegendő.

A Submarine úgy működik, hogy a puha görgőfejet tiszta vízzel telíti egy „nyolcpontos hidratáló rendszeren" keresztül, amely biztosítja az egyenletes vízelosztást és megakadályozza a túltelítettséget. A mikroszálas görgőből a piszkos víz kivonásra kerül, és a szennyvíztartályba kerül, megakadályozva, hogy a szennyeződés és a törmelék újra a padlóra kerüljön.

 

Ennek a rendszernek egyetlen gyenge pontja van, mégpedig a piszkos víz tartálya, ami nem egy zárt tartály, így ha a felmosás után nem a megfelelő óvatossággal visszük ki a szobából a porszívót, előfordulhat, hogy a koszos vizet végigcsurgatjuk a tiszta padlón/szőnyegen.

 

A Submarine-t úgy tervezték, hogy csak vízzel tisztítsa a padlót, és kiváló munkát végez, mivel a mikroszálas henger felszedi a szennyeződéseket és a törmeléket anélkül, hogy további tisztítószerekre lenne szükség. Ha azonban a víznél erősebb tisztítószert szeretnénk használni, a Submarine tiszta víz kamrája feltölthető bármilyen, nem habzó tisztítószerrel.

Így működik a felmosás és ezért nem zárt a koszos víz tartálya. Forrás: Dyson

A Dyson Submarine nedves görgős fej a Dyson új V15s Detect Submarine vezeték nélküli porszívóival kompatibilis; más Dyson vezeték nélküli porszívókkal, beleértve a meglévő V15-öt, sajnos nem használható.

Összegzés

A Dyson Submarine egy valódi innováció a háztartási tisztítóeszközök terén. A porszívó és felmosó funkció egyesítése kiválóan működik, és gyors és hatékony takarítást tesz lehetővé. Az okos funkciók és a modern design teszi még vonzóbbé ezt a terméket. Ha egy kiváló minőségű és többfunkciós tisztítóeszközt keresünk és nem riaszt el minket a magas ár, ami jelen esetben 360 ezer forintos magaslatokon trónol, akkor a Dyson Submarine érdemes lehet a figyelmünkre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!