Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Látványos frissítést kap a jövő héten a Windows 11

windows 11 laptop notebook számítógép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Többek közt a beépített chatbot is elérhetővé válik az operációs rendszerben.
Vágólapra másolva!

Újabb funkciófrissítést jelentett be a Windows 11-hez a Microsoft, a vállalat tájékoztatása szerint a javítás 2023. szeptember 26-tól kezdve lesz elérhető az operációs rendszer tavaly ősszel kiadott, 22H2 jelzésű változatához. A patch bejelentése nem keltett meglepetést, azonban a vállalat már mindenkit végletekig összezavarva csak utólag tisztázta, hogy a látványos fejlesztések ellenére ez még nem a Windows 11 idei 23H2 főverziója, az majd csak valamikor később válik elérhetővé.

A mostani javítás még nem a Windows 11 idei 23H2 főverziója lesz Forrás: HolgersFotografie / Pixabay

A jövő hét keddtől telepíthető frissítés legnagyobb fejlesztését az operációs rendszerbe épített chatbot jelenti, Windows Copilot néven a Microsoft lényegében a Bing Chatet teszi közvetlenül elérhetővé a Windows 11-ben, bár rajta keresztül átállíthatóak lesznek a Windows bizonyos beállításai is.

A további most érkező fejlesztések közül kiemelhető még a modernebb kinézetű Fájlkezelő, könnyebb lesz érintőceruzával beviteli mezőkbe írni, reszeléseket kapott a Windows biztonsági másolat app, a Képmetsző optikai karakterfelismeréssel ki tudja másolni a szövegeket a képekről, a Fotók alkalmazás pedig képes lesz elmosni a fotók hátterét.

A frissítésben nem lesz benne többek közt az új hangerőszabályzó, a RAR és 7-Zip formátumú fájlok kicsomagolásának lehetősége, az RGB-világítás vezérlése, a Tálcára tűzött appok névcímkéinek bekapcsolása, továbbá a tálcaikonok csoportosításának letiltási lehetősége. Ezek feltehetően a 23H2 frissítésben érkeznek majd meg, bár a Microsoft esetében már semmit sem érdemes biztosra venni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez