Játékmenetes videón az Alan Wake 2

remedy alan wake 2 videojáték
Alan Wake 2
Vágólapra másolva!
Októberben és csak digitálisan jelenik meg a pszichológiai thriller.
Vágólapra másolva!

Napokkal a főszereplő hangját adó szinkronszínész elszólását követően hivatalos információk érkeztek a rajongók által bő egy évtizede várt Alan Wake 2-ről. A PlayStation Showcase eseményen megérkezett az első játékmenetes kedvcsináló, több meglepetésre is fény derült a játék kapcsán.

Az Alan Wake 2 két irányítható főszereplővel rendelkezik majd, a sötétség fogságába esett író mellett Saga Anderson FBI-ügynök is csatlakozik a partihoz. A teljesen új karaktert rituálisnak tűnő gyilkosságok felderítésére vezénylik Bright Falls kisvárosba, a nyomozása során pedig gyorsan rémálommá válik körülette a világ, a szétszórva talált kéziratokban lévő események valósággá válnak körülötte. A szálak a 13 évvel korábban eltűnt Alan Wake horroríróhoz vezetnek.

Egy bizonyos pont után a játékosok kiválaszthatják, hogy elsőként Wake vagy Anderson sztorivonalát kívánják-e felfedezni, ezek szerint a Remedy továbbra sem tett le az epizodikus történetmeséléssel való kísérletezésről.

Az Alan Wake 2 várhatóan 2023. október 17-én jelenik meg PC, PlayStation 5, tovább Xbox Series platformokra, ráadásul csak digitális formában, a Remedy szerint elsősorban költségtakarékossági okból nem lesz belőle dobozos kiadás. Normál és Deluxe változatban is kapható lesz, az utóbbi apróságok mellett a Night Springs és a Lake House kiegészítőket tartalmazza majd. Számítógépeken kiadástól függően 50/70 euróba, konzolokon pedig 60/80 euróba kerül majd a játék.

Végül a trailer új rejtélyt is hozott, röviden feltűnik benne egy Max Payne-re hasonlító karakter és annak szinkronhangja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!