A gyaloglás közbeni sms-ezés az egyik fő oka a techbaleseteknek az USA-ban

nő, nekimegy az oszlopnak, telefonozik, mobilkozik, figyelmetlen, elmélyült, eldota a telefont
Portrait of young inattentive girl, distracted by mobile phone. Girl crashed into street post, dropped phone.
Vágólapra másolva!
Egy új tanulmány szerint egyre több a telefonnal kapcsolatos baleset az Egyesült Államokban, és leginkább a Y generáció, más néven millenniumi generáció (az 1981 és 1996 között születettek) tagjai érintettek. A pénzügyi nehézségekkel leginkább összefüggésbe hozott generáció a jelek szerint olyan intenzíven fordul a az okostelefonjához a valóságból való elmenekülés céljából, hogy elfelejtik, hol vannak a fizikai világban - derül ki a Study Finds tudományos oldal felméréséből.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Elektronikus Sérülésfelügyeleti Rendszerből gyűjtött 10 éves adatok átfésülése után a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a technológiával kapcsolatos sérülések 2020 óta 20%-kal megugrottak, és az Y generációhoz tartozók a leghajlamosabbak az ilyen incidensekre.

Az ugrásért leginkább a telefonokkal kapcsolatos sérülések megugrása a felelős – amelyek az összes technológiai sérülés 23%-át teszik ki Amerikában.

A vezetékekben való megbotlástól kezdve a szövegírás közbeni, tárgyakba való belesétálásig a mobiltelefonok számos sérülést okoznak. Gyakoriak az általános fájdalmak, a zúzódások, sőt az arc és a fej vágásai is – összegezték a kutatók. Azt is megállapították, hogy

a gyaloglás közbeni sms-ezés jó úton halad afelé, hogy az egész Egyesült Államokban a leggyakoribb techsérülési okká váljon.

Érdemes néha az utat is nézni! Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 VH-studio/Shutterstock. No use without permission./Vh-Studio

Bár a telefon okozta sérülések száma ugrásszerűen megnőtt, a televíziók vitték haza az első helyet a techsérülések tekintetében, a 30 százalékát ezek okozzák. A számítógépek és a videojáték-rendszerek is kivették a részüket a sérülésekből. A felmérés megállapította, hogy ezek az eszközök hozzájárulnak különböző sérülésekhez, elsősorban a felső törzsi területen, beleértve

a mellkast, a hátat és a bordákat is, fájdalmat okozva. Ez gyakran a rossz testtartásnak tulajdonítható a hosszan tartó játék vagy számítógép-használat során.

Az ilyen sérülések növekedése valószínűleg annak köszönhető, hogy a mindennapi életben egyre nagyobb mértékben támaszkodnak a technológiára. A világjárvány a technológiától való függőség növekedéséhez vezetett a szórakozás terén, írja a tanulmányt szemléző New York Post.