A Microsoft megtiltotta a ChatGPT használatát a dolgozóinak

ChatGPT
Vágólapra másolva!
A Microsoft, ChatGPT egyik legnagyobb befektetője „biztonsági és adatvédelmi aggályok miatt" ideiglenesen megtiltotta alkalmazottainak a ChatGPT használatát. De már elmúlt...
Vágólapra másolva!

A vállalat egy belső weboldalon jelentette be a szabályt, és még azt is megakadályozta, hogy a vállalati eszközök hozzáférjenek az AI chatbothoz. Bár korábban több technológiai vállalat is megtiltotta - vagy legalábbis nem javasolta - a ChatGPT belső használatát, az, hogy a Microsoft ugyanezt tette, mindenképpen furcsa volt, tekintve, hogy az OpenAI legnagyobb és legjelentősebb befektetője.

Januárban a Microsoft ígéretet tett arra, hogy a következő években 10 milliárd dollárt fektet be a ChatGPT fejlesztőjébe, miután korábban 3 milliárd dollárt ölt a cégbe. A termékeihez bevezetett AI-alapú eszközök, például a Bing chatbotja is az OpenAI nagy nyelvi modelljét használja. A Microsoft azonban állítólag azt írta a megjegyzésében, hogy:

Azt tanácsolta alkalmazottainak, hogy „tanúsítsanak óvatosságot", hozzátéve, hogy ez más külső szolgáltatásokra is vonatkozik, beleértve a Midjourney AI-képgenerátort.

A ChatGPT Microsoft tiltása váratlan volt és gyors. A CNBC szerint miután közzétette történetét, a Microsoft gyorsan visszaállította a hozzáférést a chatbothoz. Emellett állítólag eltávolította a feljegyzésében szereplő kijelentést, miszerint a chat-alkalmazást és a Canva tervezőszoftvert is blokkolja.

A Microsoft állítása szerint csak véletlenül blokkolta a ChatGPT-t a dolgozói elől. Forrás: SEL

A vállalat szóvivője a hírügynökségnek elmondta, hogy a tiltás hiba volt, annak ellenére, hogy a tanácsadóban kifejezetten megemlítették a ChatGPT-t. A Microsoft azonnal visszaállította a hozzáférést, amint rájött a hibájára. „Az LLM-ek végpontvezérlő rendszereit teszteltük, és véletlenül bekapcsoltuk az összes alkalmazott számára" - mondta a szóvivő. Hozzátették: „Ahogy korábban is mondtuk, arra ösztönözzük az alkalmazottakat és az ügyfeleket, hogy olyan szolgáltatásokat használjanak, mint a Bing Chat Enterprise és a ChatGPT Enterprise, amelyek nagyobb szintű adatvédelmi és biztonsági védelemmel rendelkeznek".

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!