Óriásit gyorsult a Windows programboltja

microsoft áruház
Hullámokban érkezik meg Windows 10-re a megújult Microsoft Áruház
Vágólapra másolva!
Szinte ünnepi hangulatba kerültek a csodával felérő áttöréstől a Microsoft dolgozói.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 és Windows 11 rendszerekben elérhető Microsoft Store programbolt számos jelentős átíráson esett át a Windows 8-ban történt debütálása óta, azonban a lassúság, az elvárt funkciók hiánya, továbbá a megbízhatatlan működés éveken át folyamatosan tépázták a megítélését.

Az elmúlt két évben szerencsére érdemi előrelépések történtek, a Windows 11-ben debütált, majd később a Windows 10-re is megérkezett legújabb verziója nagyon sokat javult a használhatóság és a kinézet terén. Viszont a tempó Achilles-ín maradt, az elindítását követően gyakran 5-10 másodperceket kellett várni, mire megjelent és használhatóvá vált a felülete, ami érdemben több az efféle alkalmazások esetén a felhasználók által elvártnál.

A héten viszont megoldódott a helyzet, a mindkét operációs rendszerre elérhetővé vált v22309 kiadásával nagy átlagban olyan harmadára esett a betöltési ideje. A Microsoft Store-ért felelős egyik fejlesztő nagy büszkeséggel számolt be a helyzetről, állítása szerint az otthoni számítógépén 7 másodperc helyett most már csak 2 másodperc kell a programbolt betöltéséhez. Azt beismerte, hogy bőven van még tennivaló a bolttal, azonban a csapat hallgat a felhasználói visszajelzésekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!