Óriási baj van a Google Pixel mobilokkal

Google Pixel 6a
Vágólapra másolva!
Adatvesztést okoz a legújabb bug, kizárja a mobilozókat a felhasználói profiljukból.
Vágólapra másolva!

Notóriusak a váratlan és bizarr hibáikról a Google Pixel okostelefonok, minimális rosszindulattal ezek is a vállalat által hangoztatott „Pixel-élmény" részének tekinthetőek, még ha a reklámbrosúrában nem is esik róluk szó.

Mindegyik Android 14 rendszerű Google Pixel terméket érinti a hiba Forrás: Google

Most újabb mit sem sejtő áldozatokat szedett a Pixel-élmény, egyre csak gyűlnek a panaszok, hogy a készülékükön több felhasználói profilt beállítottaknál helyreállítatlanul megsérül az elsődleges profil. A funkció ugyanarra való, mint a számítógépes operációs rendszerekben a több felhasználó fiók, például a szülők létrehozhatnak a gyerekeiknek mobiljátékozásra egy saját profilt a telefonjukon, vagy különválaszthatják a magáncélú és a céges adataikat.

A mostani hiba által sújtott mobilozók nem tudnak bejelentkezni a fő felhasználói profiljukba, ráadásul így a fiókban lévő állományokhoz való hozzáférést is elveszítik, azaz búcsút mondhatnak többek közt a felhőbe nem mentett fotóiknak és videóiknak.

A bug látszólag teljesen hardverfüggetlen, már Pixel 6, Pixel 7, Pixel Fold, továbbá Pixel Tablet eszközökkel rendelkezők is panaszkodtak róla. A hibát elsőként október 17-én jelentették a Google hibakövető rendszerében, azonban hírünk írásáig a cég nem foglalkozott vele. A pórul jártak nem tudnak mit tenni azon túl, minthogy gyári alaphelyzetbe állítják a készülékeiket, azaz minden adatot törölnek róla, majd nulláról kezdve újból beállítják azt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!