Meglepően lassan terjed az iPhone új szoftvere

ios 17 iphone
Az iOS 17-től fektetve okoskijelzőként is használható lesz az iPhone
Vágólapra másolva!
Minden eddiginél erősebb kivárás érzékelhető az iOS 17 megjelenését követően.
Vágólapra másolva!

Az iPhone-ok egyik legnagyobb előnye az androidos társaikkal szemben, hogy az Apple öt évre visszamenően és központilag biztosítja rájuk az operációs rendszerük legújabb kiadását, így a jellemző életciklusuk alatt mindig elérhető rájuk a létező legújabb iOS. Ennek megfelelően az androidos világhoz képest elképesztő sebességgel terjed az iPhone-t használók körében az éppen legújabb operációs rendszer, bár az elmúlt években feltűnően lelassult a telepítésük jóváhagyásának üteme.

Az iOS 17-től fektetve és töltőn okoskijelzőként is használható az iPhone Forrás: Apple

A trend az iOS 17 rendszerrel is folytatódott, a Mixpanel analitikai cég szerint a megjelenését követő 18 napban csak az aktívan használt iPhone-ok olyan 23 százalékára került fel. Kontextusként az előző iOS 16 ugyanennyi idő alatt a mobilok 29 százalékán landolt, és négy hónapra volt szüksége a 70%-os adoptációs szint eléréséhez.

A 2018-as évjáratú iOS 12 még két hónap alatt elérte a 70%-ot.

Nem teljesen világos, hogy mi okozza az iOS újabb változatainak egyre lassuló terjedését. Puszta spekulációk szerint két fő oka lehet a jelenségnek: egyrészt a felhasználók egy része rutinosan aggódhat az éppen csak megjelent iOS bugjaitól, másrészt pedig rengeteg mobilozót egyszerűen nem hoz lázba az újabb rendszerszoftver elérhetővé válása, nem sietnek telepíteni azt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!