Nem kell vezeték az LG új tévéjéhez

LG OLED EVO M, Zero Connect Box
Olyan, mintha semilyen kábel nem menne a tévéhez (pedig egy megy).
Vágólapra másolva!
Az LG bejelentette az új OLED evo M tévéjét, aminek a különlegessége a Zero Connect Box nevű megoldás. Ez lehetővé teszi, hogy a tévé működtetéséhez a tápegységen kívül semmilyen más kábelre ne legyen szükség. Az LG azok számára fejlesztette ki ezt az új vezeték nélküli megoldást, akik a tévéjüket különböző eszközökhöz és perifériákhoz, például játékkonzolokhoz és set-top-boxokhoz kényelmesen és problémamentesen szeretnék csatlakoztatni. A Zero Connect technológia révén a csatlakozókat tartalmazó dobozt a lakás bármely pontján el lehet majd helyezni és az vezeték nélkül továbbítja a jelet a falon lévő tévére.
Vágólapra másolva!

A kép és hang legfeljebb 10 méteres távolságon belül akár 4K felbontásban (3840 x 2160 pixel) és 120 Hz-es frissítési rátával is akadás, és hiba nélkül jut el a tévékészülékig, így természetesen semilyen minőségi kompromisszumot nem kell kötnünk falra fúrt tévénken megjelenő képpel kapcsolatban. A játékkonzolok kedvelői számára is jó hír, hogy a késleltetés is a nullához közelít, így az a játékélményt sem befolyásolja majd.

Olyan, mintha semilyen kábel nem menne a tévéhez (pedig egy megy). Forrás: Origo

A megoldás lényege, hogy a tévét szinte minden hozzá befutó kábeltől mentesen lehessen elhelyezni a falon, vagy a térben, megvalósítva így egy könnyebben tervezhető dizájnelem koncepcióját. Ennek ugyan kicsit ellentmond a még mindig meglévő tápkábel, amit valahogy el kell rejteni a tévé mögött egy konnektorral együtt, de ha ezt megoldottuk, akkor a többi már gyerekjáték.

Ebbe a dobozba csatlakozik minden jelforrás. Forrás: Origo

Csak be kell kötnünk a Zero Connect Boxot a szoba bármely pontján, ott ahol gond nélkül felhalmozhatjuk körülötte a többi házimozi, vagy gaming komponenst és az vezetéknélkül továbbtja a kép és hang jelét a kijelzőre. Nem kell koax és HDMI kábelek kötegét elrejtenünk többet a tévétől a házimoziig, konzolig. A tévé tényleg olyan lehet, mint egy kép a falon.

Egy elég drága kép, mert ez a készülék két méretben létezik, 77 és 83 hüvelykes verzióban amelyek ára 2,1 millió és 11 ezer híján 3 millió. De ne feledjük, hogy a Zero Connect technológia mellett ezek azért az LG top OLED tévéi is egyben, amik eleve nem olcsó darabok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!