Új módon képes helyet felszabadítani az Android

google play store
Egyértelmű letöltési jelzések kerülnek az automatikusan archivált appok és játékok ikonjaira
Vágólapra másolva!
Archiválhatja a nem használt alkalmazásokat a Play Áruház.
Vágólapra másolva!

Megkezdte a tavaly májusi ígéretének beváltását a Google, hullámokban aktiválja a Play Áruházban az alkalmazások archiválásának lehetőségét. Ennek keretében ha kevés szabad hely van a készüléken, akkor a programbolt helyfelszabadítási célból elkezdheti letörölgetni a ritkán használtakat.

Egyértelmű letöltési jelzések kerülnek az automatikusan archivált appok és játékok ikonjaira Forrás: Google

A rendszer által archivált alkalmazások vagy játékok ikonjai nem tűnnek el a programindítóból, csak egy felhős letöltőszimbólum kerül a tetejükre, a rájuk koppintás esetén megkezdhető a törölt adataik újbóli letöltése. Az archivált szoftverek felhasználói adatai nem vesznek el, így a letöltés után ugyanúgy folytatható a használatuk, mintha mi sem történt volna.

A Google szerint az archiválás csak az új típusú Android App Bundle formátumban terjesztett appok és játékok esetében működik, a régi APK-kkal nem kompatibilis. A bekapcsolásától akkor kapnak kérdést a felhasználók, mikor az elérhetővé válása utáni első alkalommal telepítenek egy támogatott szoftvert a Play Áruházból. A funkció utólag kikapcsolható a Play Áruházban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!