Blokkolja a nem hivatalos tintapatronokat a HP

angry businessman in rage working in office Luke Young Shirt Computer Businessman Men Employment Issues Paperwork River Ill Recruitment Screaming Furious Shouting Thinking Working Office Building Expertise Frustration Failure Problems Exhaustion Contempla
angry businessman in rage working in office
Vágólapra másolva!
Nem szólt előre a nyomtatók gazdáinak, hogy elfelejthetik az olcsó utántöltötteket.
Vágólapra másolva!

Internetes panaszok alapján a HP váratlanul lecsapott az utántöltött tintapatronokat használókra, a Redditen, a Twitteren, továbbá a támogatási fórumán is egyre gyűlnek a panaszok, hogy ezeket használva a printerek megtagadják a nyomtatást. A probléma a rendszerszoftverük legutóbbi frissítésének telepítése óta áll fenn.

Ez a hibaüzenet jelenik meg az érintett nyomtatókon, az elődjét el lehetett nyomni és indulhatott a nyomtatás a nem hivatalos patronokkal Forrás: grhhull / Reddit

A nem hivatalos patronok használata esetén az érintett nyomtatók eddig is figyelmeztetést jelenítettek meg, hogy azok nem rendelkeznek a vállalat által jóváhagyott chippel, így nem garantálható a nyomatok minősége, ám ezt eddig ki lehetett nyomni. A mostani frissítéssel vége a dalnak, a HP előzetes értesítés nélkül olyan nyomtatómodellek esetében is kényszeríteni kezdte a drága gyári patronok használatát, amelyeknél eddig tolerálta a sokkal észszerűbb árú nem hivatalosak használatát.

Hírünk írásáig a HP nem kommentálta az ügyet, így az sem világos, hogy melyik modelleket érinti a lépés, az interneten panaszkodók az OfficeJet Pro 6970 / 6968 / 6950 és OfficeJet 7740 termékekkel jártak pórul.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!