Wifi antenna került az AsRock csúcsmonitorába

asrock pg34wq15r2b gamer monitor
Beépített wifi antennával javítaná a vezeték nélküli adatkommunikációt az Asrock PG34WQ15R2B gamer monitor
Vágólapra másolva!
Két felső kategóriás termékkel lép be a gamer kijelzők piacára a vállalat.
Vágólapra másolva!

A pár héttel ezelőtti pletykáknak megfelelően a videókártyák után a monitorok piacára is belép az AsRock. A játékosoknak szánt Phantom Gaming termékcsaládját két modellel indítja útjára, a 27 hüvelykes és 1920×1080 pixeles PG27FF1A modell IPS panelt használ, míg a 34 hüvelykes és 3440×1440 pixeles PG34WQ15R2B típusra 1500R hajlítású VA panel került.

Beépített wifi antennával javítaná a vezeték nélküli adatkommunikációt az AsRock PG34WQ15R2B gamer monitor Forrás: Origo

A termékek közös jellemzői közül kiemelhető az 1ms GtG válaszidő, a 165 Hz képfrissítési sebesség, a 2×2W hangszórópár, továbbá a DCI-P3 színtér 90+ százalékának lefedése. A kisebbik modell HDR10 minősítést kapott, míg a nagyobbik VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal rendelkezik, így masszívan magasabb a csúcs fényereje is, 250 cd/m² helyett szemkisütő 550 cd/m²-re is képes.

Mindezek nem hallatlan tulajdonságok, jó ideje kaphatóak gyakorlatilag azonos termékek a piacon, viszont a 34 hüvelykes modellbe sikerült becsempésznie egy érdemi újítást az AsRocknak: integrált wifi antenna található a monitorban. Ezt csak rá kell dugni egy kábellel az asztali PC vezeték nélküli hálózati kártyájának antennacsatlakozójára, és máris sokkal jobb lesz a wifijel.

A fejlesztés elsőre hasznosnak és ötletesnek tűnik, bár a termék elsődleges célközönségét jelentő kompetitív gamerek java jó eséllyel vezetékes netkapcsolatot használ a lehető legkisebb késleltetésű adatkommunikáció érdekében, így csak a vevők egy része profitál majd a szokatlan extrából.

Egyelőre nem világos, hogy a monitorok mikortól kezdve lesznek kaphatóak Európában, de az Egyesült Államokban már elérhetőek, a kisebbik 190 dollárba, míg a nagyobbik 430 dollárba kerül, olyan nettó 77 ezer és 174 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!