Ez nem fog tetszeni az Outlookot használóknak

microsoft outlook onedrive
Sokakat érhet meglepetés februárban, mikor az outlookos leveleik csatolmányai bedugítják majd a OneDrive felhőtárhelyüket
Vágólapra másolva!
Februártól beleeszik a OneDrive felhőtárhelyükbe a levelezőrendszer.
Vágólapra másolva!

Saját nézőpontjából költséghatékonysági megoldást jelentett be nagy csendben a Microsoft, jövő februártól összevonja a Microsoft 365 termékcsalád által használt tárhelyeket. A lépés legfontosabb következménye, hogy a váltástól kezdve a webes Outlook levelezőrendszerben lévő e-mailek csatolmányai már a OneDrive felhőtárhely kapacitásába számítanak majd bele.

Sokakat érhet meglepetés februárban, mikor az outlookos leveleik csatolmányai váratlanul felemésztik majd az összes szabad felhőtárhelyüket, aminek hatására pedig megbénul a komplett levelezésük Forrás: Microsoft

Konkrét példát hozva amennyiben egy felhasználó 1 gigabájtnyi e-mailes csatolmányt halmozott fel az Outlookban, akkor februártól ez a mennyiség lejön majd a felhőtárhelyének szabad kapacitásából. A szükségtelenül őrizgetett csatolmányok törlésével természetesen hely szabadítható fel az OneDrive-on.

Ami ennél aggasztóbb, hogy a tájékoztatás szerint amennyiben a felhasználók teljesen felélik a OneDrive-ban lévő tárhelyüket, akkor nemhogy küldeni nem tudnak majd e-maileket az Outlookban, de fogadni sem lesznek képesek újakat. A levélfogadási képesség megszűnése teljesen függetlenül attól, hogy a bejövő e-mailek rendelkeznek-e csatolmánnyal.

A Microsoft szerint aki ingyen kívánja használni a levelezőjét és a felhőtárhelyét, az ossza be a fiókjában elérhető tárolókapacitást.

Ha ez nem lehetséges, rivális szolgáltatásba átköltözni pedig nem akar a felhasználó, akkor vásároljon tárhelybővítést a OneDrive-hoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!