Magasnyomású tisztítóval támadnak a vietnámi kriptobányászok

magasnyomású tisztítás kriptobányászat
Sok mindenre jó a magasnyomású mosás, de elektronika tisztítására nem
Vágólapra másolva!
Zseniális ötletük támadt, az eladásuk előtt csapvízzel tisztítják meg a videókártyáikat.
Vágólapra másolva!

Nagyon élvezetes a magasnyomású tisztítók használata, hiszen gyorsan és hatékonyan képesek szennyeződések széles spektrumát eltávolítani a legkülönfélébb helyekről. Persze nem mindenhol érdemes vagy biztonságos bevetni a technológiát, ám ez egyes vietnámi kriptobányászokat cseppet sem zavarja, videós bizonyítékok alapján a The Merge miatt okafogyottá vált grafikus vezérlőiket magasnyomású tisztítóval szabadították meg a lerakódott portól.

Sok mindenre jó a csapvizes magasnyomású mosás, de elektronika tisztítására nem Forrás: I_Leak_VN / Twitter

A nyomtatott áramköri lapok és alkatrészeik biztonságos tisztítására léteznek különböző sprék és oldatok, ipari körülmények között nem szokatlan, hogy folyadékba merítve vagy magasabb nyomású oldattal spriccelve tisztítják az elektronikát.

Viszont jelen esetben az a hír járja, hogy csapvizet használtak a kriptobányászok, ami veszélyes ötlet, hiszen korróziót okozhat az áramköri lapon és a komponenseken, károsíthatja a hűtőpasztát, tönkreteheti a hűtőventilátor olajozását, ásványi anyagok tapadhatnak mindenhova. Emellett a víz nem képes mindenhonnan könnyen elpárologni, így ha teljes száradás előtt kerül áram alá a szakszerűtlenül tisztított kártya, akkor végzetes kimenetelű zárlat keletkezhet az érzékeny elektronikában.

A körülményektől függően a bányászok jellemzően eladásra kínálják a haszontalanná vált videókártyáikat, az efféle őrült tisztítás további óriási rizikófaktor a vevők számára.

Mindenki jobban járna, ha csak átfújnák sűrített levegővel a vezérlőkártyákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!