Létezik jó tévé 100 ezer forint alatt is!

tévé, tv, okostévé, foci-vb
Sharp 32BI2EA
Vágólapra másolva!
Hamarosan itt a karácsonyi szezon, és idén szokatlan módon ebben a téli időszakban kerül megrendezésre a foci-vb is. Emiatt rengetegen mostanra időzítették a televízió vásárlást, és köztük sokan vannak, akik nem tudnak vagy akarnak vagyonokat költeni egy készülékre. Azonban nekik sem kell elkeseredniük, hiszen vannak már teljesen megfelelő készülékek 100 000 forintnál alacsonyabb áron is. De tény, hogy azért ezeket nem kifejezetten könnyű megtalálni, hiszen ebben a kategóriában már rengeteg a vacak termék. 
Vágólapra másolva!

Pontosan ebben a feladatban kívánunk segíteni ezzel a cikkünkkel, amelyben jó pár olcsó, de használható televíziót gyűjtöttünk össze. A fő kritérium az volt, hogy elfogadható legyen a kép- és hangminőség, és törekedtünk arra, hogy stabil, megbízható gyártó háza tájáról származzék az adott berendezés.

Sharp 32BI2EA

A Sharp egyike azon márkáknak, amely úrrá tudott lenni a gazdasági nehézségein, és továbbra is stabil háttérrel rendelkezik. Így attól nem kell tartani, hogy a brand egyik pillanatról a másikra földbe állna, sőt megállás nélkül folynak a fejlesztések, és a közelmúltban már magasabb kategóriás modellekkel is bővült a kínálat.

Sharp 32BI2EA Forrás: Origo

A 73 000 forintot kóstáló Sharp 32BI2EA viszont a belépő szintbe tartozik, tehát nem egy szuperinnovatív modell. A készülékbe 32 hüvelykes, HD felbontású, LED háttérvilágítású LCD panel került. A színei szépek, természetesek, a kontrasztja és a betekintési szöge elfogadható. A maximális képfrissítési ráta csak 60 Hz, az input lag közepes, szóval azért játékra van ennél jobb megoldás. A megszólalásért az amerikai hang specialista, a Harman Kardon által fejlesztett hangrendszer felel. A modellből az okos szolgáltatások sem hiányoznak, hiszen Android TV smart rendszerrel látták el. Ez többek között több ezer internetes alkalmazás közvetlen elérését teszi lehetővé, és ennek réven akár Netflixezni is lehet ezen a televízión.

Kivi 32F740LB

A Kivi márka idén bukkant fel a magyarországi boltok polcain, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a cég rögtön letette a névjegyét. Jó ár/érték arányú modelleket pakoltak a kínálatukba, és ezek egyike a Kivi 32F740LB névre hallgató tv. A készülék 82 000 forintba kerül, ami ugyebár több, mint a fenti Sharp készülék, viszont a magasabb árat indokolja, hogy ez

jobb, Full HD felbontású, azaz 1920 x 1080 képpont megjelenítését szavatolja. Ráadásul a kontraszt kiemelkedő, eléri a 6000:1 értéket, és a tapasztalataink alapján a tónusok kifejezetten szépek és ragyogóak.

Ebből a termékből sem spórolták ki az okostévés szolgáltatásokat, és ez is a Google által megalkotott rendszert, az Android TV-t használja.

Kivi 32F740LB Forrás: Origo

Tehát a Netflix, az HBO Max vagy az Amazon Prime Videó filmjei és sorozatai is elérhetőek a televízióról, közvetlenül. A hangminőségért a JVC által fejlesztett, 2x8 wattos integrált audio rendszer felel, amely korrekt, de nem kiemelkedő megszólalást produkál, de hát ennyi pénzért csodák nincsenek.

Samsung T5300

Egy ilyen válogatásból a Samsung sem hiányozhat, hiszen a dél-koreai cég több mint másfél évtizede magabiztosan uralja a televíziós iparágat. Az UE32T5 nevű (Samsung UE32T5302CKXXH típusjelzésű) készüléket választottuk, amely szerintünk az egyik legjobb televízió 100 000 forint alatt.

Samsung T5300. Forrás: Origo

A 96 000 forintba kerülő termékbe egy 32 hüvelykes, Full HD LED LCD kijelzőt építettek, amely az átlagosnál lényegesen jobb kontrasztot, színmegjelenítést, illetve mozgásvisszaadást produkál. A meglehetősen szokatlan dizájnnal bíró, figyelemfelkeltő külsejű termékbe saját fejlesztésű, sokoldalú okostévé rendszert építettek, amely például az Android TV-nél lényegesen gyorsabb és egy fokkal stabilabb. Természetesen ez is lehetővé teszi különféle internetes alkalmazások futtatását, a webböngészést, a képernyőtükrözést is. A két darab, egyenként 10 wattos hangszóró pedig az átlagnál erőteljesebb, dinamikusabb hangtér megteremtésére képes.

Blaupunkt BA40F4132LEB

A Blaupunkt televíziója képminőség terén elmarad kicsit az általunk korábban bemutatott modellektől, azonban mégis itt a helye. Hiszen a színei nem olyan szépek, viszont 40 hüvelykes LED LCD kijelzővel rendelkezik, amely 1920 x 1080 képpont megjelenítését szavatolja, tehát Full HD felbontású.

Blaupunkt BA40F4132LEB. Forrás: Origo

Két darab 8 wattos rejtett hangszóróval látták el, amelyek acélos hangminőség létrehozására nem képesek, de az igaz, hogy durva hibákat sem produkálnak. Ebből a modellből sem hiányoznak az okos funkciók, tehát lehet online, netes filmeket, sorozatokat nézni vagy akár játszani is a 94 000 forintba kerülő készülék segítségével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!