Mintha elfelejtett volna valamit az Intel

intel arc videokártya grafikus kártya
Arc néven kerülnek piacra az Intel videókártyái
Vágólapra másolva!
Csúsznak még egy kicsit az első komolyan vehető videókártyái.
Vágólapra másolva!

Az elvártnak megfelelően asztali számítógépes és laptopos processzorok komplett özönét jelentette be a Consumer Electronics Show alkalmából az Intel, azonban a szintén mindkét géptípusba érkező Arc dedikált grafikus vezérlőiről sokkoló módon szinte szót sem ejtett. Mindenki arra számított, hogy végre bemutatkoznak a konkrét modellek, persze árakkal és megjelenési időkkel együtt.

Arc néven kerülnek piacra az Intel videókártyái Forrás: Intel

A sajtótájékoztatóján a vállalat csak annyit volt hajlandó elárulni az idei potenciálisan legnagyobb jelentőségű termékeiről, hogy megkezdte a szállításukat a számítógépgyártók számára, a belátható jövőben ötven márkás számítógépben válnak majd elérhetővé, többek közt az Acer, az ASUS, a Dell, a Gigabyte, a HP, a Lenovo, a Samsung, továbbá az MSI termékeiben is feltűnnek.

Ezen túlmenően kiderült még a prezentáció során, hogy a Death Stranding Director's Cut számítógépes változata támogatni fogja az NVIDIA RTSS és AMD FSR ellenfelének szánt Xe Super Sampling (XeSS) eljárást, ezzel a jobb képkockasebesség érdekében minimális képminőségbeli romlás mellett renderelhetőek alacsonyabb felbontásban a játékok.

Az Intel szerint az XeSS a saját videókártyáin fut a legjobban, de a GeForce és a Radeon modelleken is működik.

A legújabb fejlemény a rejtélyes Arc videókártyák ügyében, hogy CES-es bejelentéseket követően az Intel a legnagyobb csendben eltüntette a hivatalos webhelyükről az idei első negyedévben való piacra kerülésük ígéretét.

A legújabb tájékoztatás szerint 2022-ben érkeznek a termékek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!