Óriási tempót diktál a csúcs Samsung SSD

samsung 990 pro ssd szilárdtest-meghajtó
A szekvenciális és véletlenszerű tempók terén is a piac krémjébe tartozik a Samsung 990 PRO
Vágólapra másolva!
Világító hűtéssel előszerelt változat is kapható lesz a 990 Pro modellből.
Vágólapra másolva!

Csendben leleplezte az idei csúcskategóriás szilárdtest-meghajtóját a Samsung. Egyes maximalista és fizetőképes vásárlók csalódására a 990 Próval a vállalat még nem váltott át a PCI Express 5.0 szabvány használatára, csak még közelebb került a PCIE 4.0 által elméletben lehetővé tett 8 GB/s tempóhoz.

A szekvenciális és véletlenszerű tempók terén is a piac krémjébe tartozik a Samsung 990 PRO Forrás: Samsung

Ebből sejthetően a döntő többség számára így is teljesen kihasználhatatlan sebességeket kínál a 990 Pro: akár 7450 MB/s szekvenciális olvasás, 6900 MB/s szekvenciális írás, 1400K IOPS véletlenszerű olvasás, továbbá 1550K IOPS véletlenszerű írás szerepel a specifikációs táblázatában.

Az előd 980 Pro modellhez képest az új termék véletlenszerű műveletek során nyújtott sebessége akár 55 százalékkal is javult, a teljesítmény / fogyasztás mutatója pedig 50 százalékkal jobb, azaz óriási előrelépés történt az energiahatékonyság terén.

A Samsung 990 Pro SSD csupaszon és világítós hűtőbordával előszerelt változatban is elérhető lesz, a forgalmazása októberben kezdődik. Első körben csak az 1 TB és a 2 TB kapacitású modelljei kerülnek majd piacra, ilyen sorrendben 179 és 309 dolláros (nettó 73 ezer és 127 ezer forintos) kezdőárakon, míg a 4 TB-os változatának forgalmazása 2023 elején kezdődhet.

Mindegyik modellre 5 év garanciát vállal a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!