Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gigantikus takarítást tart az Apple és a Google

nő, kávé, telefon, mobil
Vágólapra másolva!
Közelít a millióhoz a vállalatok mobilos boltjaiból idén eltüntetett appok száma.
Vágólapra másolva!

Az Apple és a Google nagy egyetértésben megkezdték az elmúlt hónapokban az App Store és a Play Áruház kitakarítását, a fejlesztőik által magukra hagyott és a mobilozók által nem használt szoftverek eltüntetését. A folyamatos tisztogatás fő okai, hogy az érintett appok és játékok hozzájárulnak az aktívan fejlesztett termékek eltemetéséhez a keresési találatokban, továbbá műszakilag és jogilag sem feltétlenül felelnek meg az aktuális adatvédelmi sztenderdeknek.

Az áruházak felhasználói értékelések alapján legjobbra értékelt, a második negyedévben eltüntetett appjai Forrás: Pixalate

A Pixalate csalásvédelmi cég beszámolója szerint az Apple és a Google nem aprózzák el a régi appok útból való eltakarítását: míg az idei első negyedévben 220 ezer, addig a második negyedévben már 592 ezer magára hagyott terméket tüntettek el az alkalmazásboltjaikból, így az első félévben 812 ezernél járt a szanálás mérlege.

Érdekességként semelyik cég sem törli teljesen az érintett appokat, csak elrejtik azokat az új felhasználók elől. Akik korábban már installálták legalább egyszer a termékeket, azok továbbra is telepíthetik a fekete bárányokká vált appokat és játékokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez