Kilenc évet kapott a meztelen fotókat lopott hacker

hacker Feltörték Vivien gyilkosának Facebook-oldalát
Vágólapra másolva!
Közel ötezer nő felhőtárhelyéhez szerezte meg a neveket és a jelszavakat.
Vágólapra másolva!

Az USA Igazságügyi Minisztériumának tájékoztatása szerint kilenc év börtönbüntetést kapott egy meztelen fotók lopására szakosodott internetes bűnöző. A jelenleg 41 éves Hao Kuo Chi a mostanra megszűnt Anon-IB fórumon „icloudripper4you" néven tevékenykedett, a portál notórius volt arról, hogy felületet biztosított a bosszúpornót megosztani kívánóknak.

Komoly hacker helyett valójában csak adathalász volt az elkövető Forrás: Thinkstock

A bizonyítékok alapján Chi az évek során körülbelül 4700 nő iCloud-fiókjához szerezte meg a belépési nevet és jelszót, az iPhone mobilok alapértelmezett beállítások mellett biztonsági mentést készítenek az elkészült fotókról a felhőtárhelyre. A férfi adathalász e-mailekkel jutott hozzá a belépési adatokhoz, az Apple terméktámogatáson dolgozó munkatársának adta ki magát, mondvacsinált indokokkal csalta ki az információkat a naiv áldozatokból.

A nyomozók Chi saját felhőtárhelyein és merevlemezein olyan 500 áldozat nagyjából 3500 gigabájt lementett adatát találták meg. A férfi körülbelül 300 alkalommal osztott az Anon-IB portálon és csereberélt másokkal az áldozatok felhőtárhelyeiről kilopott, meztelen fotókat.

Chi tavaly október közepén bűnösnek vallotta magát, de csak mostanra született ítélet az ügyében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!