Jöhet a kézi játékkonzolok második fénykora

qualcomm snapdragon g3x gen 1 razer kézikonzol játékkonzol
A Razer által tervezett fejlesztői készlet, Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 rengdszerlapkával
Vágólapra másolva!
Androidos modellekbe szánt rendszerlapkát készített a Qualcomm.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok elterjedésével látszólag véget ért a kézi játékkonzolok kora, azonban a Nintendo Switch gigantikus sikere és a hamarosan érkező Steam Deck iránti óriási érdeklődés bebizonyította, hogy a komolyabb gamerek körében továbbra is nagy irántuk az érdeklődés; millióknak van elegük a lebutított, vagy éppen kínszenvedve kezelhető mobiljátékokból.

A Razer által tervezett fejlesztői készlet, Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 rengdszerlapkával Forrás: Qualcomm

A lehetőséget meglátva a Qualcomm bejelentette az első kimondottan kézi játékkonzolokba szánt rendszerlapkáját, a Snapdragon G3x Gen 1 chiphez a Razer segítségével készített fejlesztői készletet, ilyen formában nem kerül majd kereskedelmi forgalomba a kütyü. Az új Snapdragon specifikációival nem dobálózott a Qualcomm, de állítása szerint az Android rendszerhez szánt termékkel szeretné Full HD felbontásban és akár 120 FPS-sel futtathatóvá tenni a játékokat, bár a lapka lelkének kihajtásakor aktív hűtésre lehet szükség.

A natív játékfuttatás mellett természetesen a felhős játékfuttatást és a játékmenet élő közvetítését is szeretné könnyedén lehetővé tenni a Qualcomm, így a WiFi 6e támogatása mellett Sub-6 és mmWave frekvenciákat egyaránt támogató 5G modemet integrált a rendszerlapkába.

Egyelőre nem világos, hogy mely gyártóktól, mikor és mennyiért érkezhetnek az első Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 rendszerlapkás kézikonzolok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!