Húszezer forintot érhet a régi mobiltelefon

mobiltelefon, lehallgatás,
Vágólapra másolva!
A jövő év elején indul az államilag támogatott készülékcsere-program.
Vágólapra másolva!

Az ötödik generációs mobilhálózatok bevezetésének megkezdését követően a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan a magyar mobilszolgáltatók is megkezdik majd a 3G-s szolgáltatásaik lekapcsolását. Ez természetesen kapcsolódási problémát okozhat az olyan ügyfelek számára, akik a régi telefonjuk miatt a mai napig 3G-s kapcsolattal érik el a mobilnetet, nekik új készüléket kell vásárolniuk.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Alex Wong

Az átállás anyagi segítése érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség, továbbá az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatási programot indít a jövő év elejétől. Ennek keretében a 2G/3G-s mobiltelefonnal rendelkezők az új 4G/VoLTE-kompatibilis készülékük megvásárlásakor 20 ezer forint értékű engedményben részesülhetnek. Ennél olcsóbb telefon választása esetén a mobil árával egyezik meg a támogatás összege, továbbá a kedvezmény maximum 120 ezer forintos készülék vásárlásáig jár.

A készülékcsere-támogatással kapcsolatos részletek már elérhetőek az NMHH által üzemeltetett Netre fel webhelyen, így a potenciálisan érintett mobilozók előre és alaposan tájékozódhatnak a feltételekről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!