1800 dollárba kerül a legújabb Sony Xperia

sony xperia pro-i okostelefon
Sony Xperia Pro-I
Vágólapra másolva!
Gigantikus méretű fő kamerát kapott a fotósoknak és videósoknak szánt készülék.
Vágólapra másolva!

Nagy bejelentést ígért a Sony idén különösen csendesnek bizonyult mobilos részlege, és nem is okozott csalódást, bár újabb abszolút rétegtermékkel sikerült előállnia. Az Xperia Pro-I rövid időn belül a második profi fotósoknak és videókészítőknek szánt okostelefonja, a hátlapi 1 hüvelykes fő kameráját az RX100 VII point-and-shoot kamerájából kölcsönözték a mérnökök.

A 12 MP-es szenzor a minél több fény beengedése érdekében óriásinak mondható 2.4µm-es pixelmérettel rendelkezik, a rekesznyílása beállítástól függően f/2.0 vagy f/4.0, továbbá a hasonló mobiloktól eltérően a fáziskülönbségen alapuló autófókuszt is támogatja. A Zeiss lencsét használó, optikai képstabilizációs kamerával 12 bites színmélységű RAW képek készíthetőek, videók pedig akár 4K felbontásban is rögzíthetőek vele.

A fő kamerát 50mm-es telefotós és 124° széles látószögű szenzorok egészítik ki, ezek szintén 12 MP-esek, plusz mélységérzékelő segédszenzort is kapott az okostelefon.

A fotós képességektől eltekintve az Xperia Pro-I gyakorlatilag egy Xperia 1 III: 6,5" / 1644×3840 pixel / 120 Hz OLED érintőkijelző, 12 GB memória, 512 GB bővíthető háttértár, Qualcomm Snapdragon 888 rendszerlapka, 8 MP-es előlapi kamera, továbbá oldalt elhelyezett ujjlenyomat-olvasó jár még az 1800 dolláros (nettó 568 ezer forintos) áráért cserébe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!