Az Apple szerint figyelni kell a Macek biztonságára

Craig Federighi
Vágólapra másolva!
Craig Federighi, az Apple szoftverfőnöke szerint a macOS nem olyan biztonságos, mint az iOS.
Vágólapra másolva!

Az már nem újdonság, hogy az Apple Mac gépeire harmadik féltől származó appok is telepíthetőek. Az viszont igen, hogy ez az Apple szerint is biztonsági problémát jelent.

Az Epic Games és az Apple bírósági ügyével kapcsolatban Craig Federighi, az Apple szoftverfőnöke is megszólalt. A tárgyaláson többek között elmondta, hogy ez a sérülékenység azt jelenti, hogy az iOS-es készülékek biztonságosabban használhatóak, mint a Macek. Ennek ellenére a Maceket is lehet biztonságosan működtetni, tette hozzá.

Craig Federighi Forrás: apple

Elismerte ugyanakkor, hogy az iOS-t úgy alkották meg, hogy sokkal magasabb fokú védelmet nyújtson a fogyasztók számára – a Mac ezt a szintet nem éri el. Federighi a Maceket egy autóhoz hasonlította, amivel bárhová lehet menni, és amit pont ezért vesz meg valaki. Szerinte ugyanakkor a Macek használatához felelősségre is szükség van, ellentétben az iOS-es eszközök használatával.

Federighi szerint tavaly május óta nem kevesebb mint 130 maces kártevő fertőzött meg több mint 300 ezer Macet. Azt is elmondta, hogy a Maceket nem úgy tervezték, hogy gyerekek felügyelet nélkül használják.