HDM 2.1-et hoznak a 2021-es Sony Bravia tévék

Vágólapra másolva!
A HDMI 2.1-nek örülhetnek a konzoljátékosok, de újdonság még a Google TV és a Cognitive Processor XR is.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen széles skálájú tévés felhozatallal készül a 2021-es évre a Sony. A 2021-es Bravia modellek LED-es és OLED-panellel is elérhetőek lesznek, a képátmérőjük 50 és 100 hüvelyk között mozog. Ezek a tévék már a konzoljátékosoknak is kedveznek a HDMI 2.1 port révén (lehetővé válik PS5 és Xbox Series X mellett a 4K@120Hz használata), de a Google TV kezelőfelület is adott lesz az összes modellnél, ahogy a Cognitive Processor XR is.

Forrás: sony

A legnagyobb újítást igazából ez utóbbi jelenti. A Cognitive Processor XR a Sony legújabb képi- és hangfeldolgozó chipje, ami folyamatosan számos elemzés elvégzésével finomhangolja a képminőséget, hogy az optimális legyen minden pillanatban. A chip a hangot is elemzi, a képhez igazítja, továbbá felskálázza, hogy 3D-s térhatást érjen el.

Az új tévék támogatják majd a változó képfrissítési rátákat, alacsony válaszidővel rendelkeznek és a Dolby Vision HDR-t is kezelik. A csúcsot a Master Series Z9J 8K LED modell jelenti majd 75 és 85 hüvelykes méretben. Az A90J Master Series 4K OLED változat 55, 65 és 83 hüvelykes méretben jön, az A80J 4K OLED 55 és 77 hüvelyk között mozog, míg az elérhetőbb X90J 4K LED maximum 100 hüvelykes kivitelben lesz vihető. A megjelenés részleteiről és az árakról a CES-en később beszél a Sony.