Tényleg búcsúzik az iTunes

apple itunes
Apple iTunes
Vágólapra másolva!
A windowsos verzió a belátható jövőben elérhető marad.
Vágólapra másolva!

Néhány napja szárnyra kapott a pletyka, miszerint az Apple idén nyugdíjba küldi az iTunes alkalmazását. Ez feltehetően keveseket ért meglepetésként, hiszen az iOS-ben a vállalat már szétosztotta három app között a benne lévő funkciókat. Tegnap este kiderült, hogy igaz volt a híresztelés, az ősszel érkező macOS 10.15 Catalina rendszerben már nem lesz benne az iTunes, abban is az iOS-ben látott szisztéma veszi át a helyét.

Forrás: Apple

Az iTunes halála valószínűleg kevesek számára elszomorító, hiszen az eredetileg meglehetősen jó alkalmazás az évek során egy lassú, nehezen kezelhető, bugos szörnyeteggé vált, amely rendszeresen az őrületbe kergette a felhasználókat. A helyette az iOS-re már megérkezett, a macOS esetében pedig hamarosan érkező appok jóval egyszerűbbek és fókuszáltabbak.

Az Apple hétfő este erről nem beszélt, de az Ars Technica kérdésére mostanra megerősítette, hogy Windowson ettől függetlenül a belátható jövőben továbbra is elérhető marad az iTunes.

Ennek oka, hogy az Apple jelenleg semmiféle alternatívát nem kínál helyette a Microsoft rendszerén, így a nyugdíjazása esetén a felhasználók nem tudnák elérni a windowsos számítógépeiken a korábban megvásárolt tartalmaikat, az Apple Music zenestreamelő szolgáltatást, plusz az Apple-féle mobileszközeiket sem tudnák szinkronizálni a PC-ikkel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!