Új nevet kaphatnak a Windows 10 óriásfrissítései

microsoft surface precision mouse windows 10
Microsoft Surface Precision Mouse
Vágólapra másolva!
Könnyen érthető elnevezési sémát vezethet be a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 üzleti modellje jelentősen eltér az összes korábban kiadott Windowsétól, hiszen a Microsoft inkább szolgáltatásként tekint rá, mintsem egy klasszikus termékre. Az operációs rendszer folyamatosan fejlődik, a vállalat körülbelül félévente jelentős funkcionális újdonságokat hozó óriásfrissítéseket ad ki hozzá, amelyeket a Windows 10-es számítógépeket használók ingyen telepíthetnek. Jelenleg nincs tervbe véve az utódjának az elkészítése.

Forrás: Microsoft

A Windows 10 legelső stabil kiadását 2015 júliusának végén tette elérhetővé a Microsoft, azóta négy óriásfrissítést adott ki hozzá, az ötödik pedig talán most április végén jelenhet meg.

Az eddig elérhetővé tett négy frissítésre

  • November Update,
  • Anniversary Update,
  • Creators Update,
  • Fall Creators Update,

neveken hivatkozott a Microsoft, a következő ötödik frissítést pedig több alkalommal Spring Creators Update néven emlegették a cég munkatársai.

A nevek ugyan érdekesek és ötletesek, de akad velük két nagy kommunikációs probléma: egyrészt az eredeti szándékkal ellentétben az átlagos számítógépezők meg sem próbálják megjegyezni ezeket, másrészt pedig ha túl sok van már belőlük, akkor az informatika iránt erősen érdeklődők számára is elkezd gondot jelenteni a számon tartásuk.

Most úgy tűnik, hogy a probléma megoldása érdekében a Microsoft kidobhatja a „szép" neveket, helyette funkcionálisakra állhat át, amelyek az óriásfrissítés megjelenésének évéből és hónapjából tevődhetnek össze. A fenti videóban a Microsoft egyik munkatársa adott egy példát erre, a hamarosan érkező Spring Creators Update frissítésre

Windows 10 2018. áprilisi frissítés

néven hivatkozott.

Hírünk írásáig a Microsoft sajtórészlege nem erősítette meg vagy cáfolta, hogy a cég valóban áttér-e a jóval egyszerűbb és átláthatóbb elnevezési sémára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!