Szerelmes a Tetris-játékába a nő, feleségül megy hozzá

Hassan és élete szerelme, a Tetris.
Vágólapra másolva!
A floridai nő komoly csalódásokon ment át: miután szakított egy számológéppel és egy oszcilloszkóppal, a Tetris-játékban találta meg élete párját. Most éppen azt tervezi, hogy az egyetem befejezése után összeházasodnak.
Vágólapra másolva!

Történetünk főszereplője a 20 éves Noorul Mahjabeen Hassan floridai lakos, aki egy éves kapcsolatot követően össze szeretne házasodni a Tetrisszel. Mármint nem egy Tetris nevű férfival, hanem magával a játékkal, annak is a Nintendo GameBoy-on futó változatával, amivel mostanra már napi 12 órát tölt együtt (értsd: játszik vele).

A dolgok iránti különös vonzalma nem most kezdődött, a hölgy ugyanis önmagát tárgyszexuálisnak tartja (amit más néven objektofíliának is szoktak hívni).

Ennek keretében kialakulhat érzelmi és szexuális vonzalom tulajdonképpen bármilyen tárgy iránt: valaki egy vasútállomásba lesz szerelmes, míg mások egy asztalba. Hassan kifejezetten az átala férfinak gondolt tárgyakba habarodik bele, így például a Tetrist is az angolban a férfiaknak járó "him" névelővel illeti, nem pedig a tárgyakhoz használatos "it"-tel.

Hassan és élete szerelme, a Tetris. Forrás: Mercury Press

Hassan már tíz éves kora előtt is furcsa vonzalmat érzett az iPodok, a vasutak és a futópadok iránt, ezt követően azonban inkább az elektronikus kütyük felé fordult. Első komoly szerelme egy Garmin GPS volt: elmondása szerint kezdetben nagyon szégyenlős volt a GPS jelenlétében, majd egyre inkább megszokták egymás társaságát, később pedig le sem akarta tenni: folyton kifogásokat keresett, hogy használhassa, de ha éppen nem használta, akkor is közel tartotta magához, a hangjától pedig boldog lett.

Később aztán egyértelművé vált számára, hogy tárgyszexuális, miután a neten olvasott egy Erika Eiffel nevű nőről. Ki nem találják: a hölgy onnan kapta a vezetéknevét, hogy feleségül ment az Eiffel-toronyhoz. Sajnos később azonban elváltak.

16 éves korában Hassan aztán leváltotta a GPS-t, ugyanis igazán szerelembe esett egy TI-NSpire CX típusú számológéppel, miután az édesanyja megvette neki a tanulmányaihoz. A lány el is nevezte új párját Pierre De Fermatnak, a híres matematikus után.

A lány és a számológép között szoros kapcsolat jött létre, amit így írt le: "Teljesen szerelmes voltam Pierre-be, le sem tudom írni, hogy mennyire. Elvittem a szalagavatómra, és egyszerűen egy robbanást éreztem magamban, mintha begyulladt volna a szívem. Imádtam tapogatni a gombjait, végigsimítani, és még a nyelvemmel is megérintettem".

Hassan szerint ez egy kifejezetten intellektuális kapcsolat volt, elvégre mégiscsak egy számológépről van szó. A hölgy úgy gondolta, neki már biztosan Pierre lesz az igazi, így hozzá is akart menni, azonban egy napon katasztrófa történt: a lány éppen tisztogatta az eszközt, amikor az rövidzárlatot kapott és végleg elromlott.

A hölgy korábbi szerelme Pierre. A számológéppel azután szakított, hogy tisztítás közben rövidre zárta szegényt. Forrás: Mercury Press

Hassan összeomlott, és elszaladt vásárolni egy új Pierre-t, abban a reményben, hogy a "tudata kiterjed arra is". De sajnos nem ez történt: elmondása szerint az a Pierre már nem volt az igazi. A csalódást követően komoly kalandozásokba kezdett: futólag összejött egy Braxton nevű oszcilloszkóppal, és rövid időre belezúgott a Portal-videójátékokban fellelhető dobozba, a Companion Cube-ba is.

Akárhogy is, mindez már a múlté, hiszen a Tetris képében megtalálta igazi társát. Ennek örömére most már Fractal Tetris Huracan néven szólíttatja magát, és azt tervezi, hogy az egyetem elvégzése után összeházasodnak, barátok jelenlétében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!