Jövőre ingyenes lesz a mobilok függetlenítése

okostelefon, szolgáltató, független, hűségszerződés
Ha már kifizettük, miért ne használhatnánk korlátozások nélkül?
Vágólapra másolva!
Az előfizetési csomag részeként vásárolt mobiltelefonok eladását nagyban megkönnyítheti az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény októberre tervezett módosítása, melyben érdekes részletek is lesznek.
Vágólapra másolva!

Ingyenes függetlenítés

A módosítás legérdekesebb része kimondja, hogy a szolgáltatóknak a megállapított hűségidő lejártakor kötelességük lesz teljesen ingyen függetleníteni a telefont, azért semmilyen költséget nem számíthatnak majd fel. Ezzel akár tízezres nagyságrendű összegeket is spórolhatunk, mert bizony van olyan szolgáltató, aki ma ennyit kér el egy olyan telefon függetlenítéséért, aminek a teljes vételárát egyszer már kifizettette velünk – sokszor annál jóval többet is.

Ha már kifizettük, miért ne használhatnánk korlátozások nélkül? Forrás: Origo

Ezek a kellemes változások egyébként a korábbi szerződésekre is vonatkoznak majd, legalábbis azokra, melyek a kihirdetés után legalább 90 nappal járnak le.

Az ingyenes függetlenítés tehát a 2018 januárban, vagy később lejáró szerződéseket érinti.

Nem lehet rosszabb a dolgunk, ha nem hosszabbítunk

A módosítás másik kellemes része szerint amennyiben lejár a hűségszerződésünk és nem hosszabbítjuk meg azt, akkor sem emelheti meg a szolgáltatónk a az előfizetési díjat, így jövőre megszűnnek a beetetésszerű hűségakciók. Emellett a készülék vásárlása nélkül kötött szerződésekre a szolgáltatók maximum egy éves hűségidőt szabhatnak ki. A készülékkel együtt kötött szerződés továbbra is legfeljebb kétéves hűségidővel járhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!