Elképesztő videót készített a Google Térképpel

google térkép maps hyperlapse video felvétel
Vágólapra másolva!
Elképesztő videót adott ki egy youtuber a Google Térkép indulásának 12. évfordulójára. A szolgáltatást használva kockánként készített képernyőmentést, hogy azokat egy gyorsított videofelvétellé fűzze össze – így vándorolva be a világot. A hyperlapse 3305 screenshotból állt össze. 
Vágólapra másolva!

A Reddit fórumán pörgött fel a videó, amit egy olasz youtuber készített. A legtöbben azt kritizálták, hogy túl sokat időzött az amerikai kontinensen és Európában, Ausztráliát pedig egyáltalán be se mutatta.

Válaszképp ideando azt írta: "Próbáltam minél több várost megjeleníteni a videóban, de ahhoz 3D-s nézet is kell, hiszen laposan nem néztek volna ki olyan jól.

de a Google ezen városokról még nem készített háromdimenziós nézetet a Térképen."

A videót február 8-i megjelenése óta több mint félmillióan nézték meg.

A Térképet 2005. február 8-án indította el a Google,

miután egy évvel korábban felvásárolták a Where 2 Technologies-t, C++ programnyelven írt fejlesztésüket pedig webapplikációvá alakították.

A szolgáltatás mára nem csupán 2D-s térkép, de műholdas nézetet, 360 fokos panorámanézetet (StreetView és BusinessView), valós idejű tömegközlekedési és forgalmi adatokat (pl. beépített BKK Futár), autós, gyalogos, Uberrel, taxival, és biciklivel való közlekedéshez útvonaltervet és navigációt kínál.

A Map Maker segítségével pedig az átlagfelhasználó is alakíthatja a térképet, ha változást észlel, vagy az nem felel meg a valóságnak.