Vasárnapig mentheti meg OneDrive-tárhelyét

A OneDrive nyitóoldala
Vágólapra másolva!
Harmadára csökken az ingyenes OneDrive-tárhely mérete, ám ha vasárnapig leadja igénylését, megtarthatja a 15 gigabájtnyi helyet.
Vágólapra másolva!

Hamarosan töredékére csökken a Microsoft OneDrive-tárhelyeinek mérete, a változás az előfizetői és ingyenes csomagokat is érinti. Ha eddig ingyen használta a felhőtárhelyet, vasárnapig még megmentheti a 15 gigabájtos méretet,

ha az interneten lead egy erre vonatkozó igénylést.

Az Office 365 előfizetések mellé járó eddig korlátlan tárhelyet 1 terabájtra korlátozza a redmondi cég, a OneDrive ingyenes használatához pedig az eddigi 15 gigabájt helyett már csak 5 gigabájt jár majd. A fotók és videók számára fenntartott, mobilról aktiválható Filmtekercs bónusz is teljes egészében megszűnik - ez plusz 15 gigabájtot tett lehetővé, azaz összesen 30 gigát.

Vasárnapig még megmentheti

Ha szeretné megtartani az eddigi 15 gigabájtos ingyenes tárhelyet a Filmtekerccsel együtt, kattintson az alábbi linkre, és válassza a "Keep your free storage" opciót. A fiókjába való bejelentkezés után csak pár beállítást kell engedélyeznie.

Ha ezt a lépést nem végzi el,

a változás az Ön fiókját is érinteni fogja.

Már csak vasárnapig igényelheti Forrás: Origo

A felhasználók felháborodtak

Azok, akik öt gigabájtnál több fájlt és dokumentumot töltöttek fel, és tárolnak az ingyenes tárhelyen, egy év Office 365 Personal előfizetést kapnak, ami egy terabájtnyi helyet biztosít. Az érintetteket e-mailben tájékoztatja a Microsoft.

A Microsoft novemberben jelentette be a változást. A meglepő húzást "üzleti okokkal" indokolták. A felháborodott felhasználók egy online petíció keretén belül érték el azt, hogy a cég kedvezményeket biztosítson a már meglévő felhasználóknak. Több mint 72 ezren írták alá a dokumentumot.