Az Apple-t is lenyomja ez a futurisztikus görbemobil

samsung galaxy s6 görbemobil
Vágólapra másolva!
Az előrendelésekből már látszik, a magyaroknak bejön a Samsung új csúcsmobilja. Bár szerettük, de továbbra sem értettük: az ívelt szélű kijelző mégis tarol hazánkban. Az igen csak jól sikerült telefon helyrebillentheti, sőt hosszú távra bebetonozhatja a cég vezető szerepét.
Vágólapra másolva!

Ma megkezdődik hazánkban is a Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 Edge készülékek, illetve a hozzájuk tartozó kiegészítők értékesítése. A cég két budapesti bevásárlóközpontban kampányol, ennek keretében bárki nyerhet egy csúcsmobilt. Az üzletek előtt felállított óriásfalon 306 boríték lesz kitűzve, amely feladatokat rejt. Aki teljesíti a kihívást, ajándékot nyer, és részt vesz a délután 6 órás sorsoláson, ahol a fődíj két Galaxy S6 mobil.

Beintenek az Apple-nek

Egy körülbelül 40 százalékos többletértékesítésre számítunk Magyarországon az elődhöz, az S5-höz képest, és ez az előrendelések alapján meg is lesz - mondta el az Origónak Kunos Balázs, a Samsung mobil és digitális képalkotási üzletágának igazgatója.

"Pillanatok alatt elértük a kitűzött célt."

Úgy néz, hogy a tavaly év végén tapasztalt átmeneti visszaesés után a cég nemcsak stabilizálhatja helyzetét a mobilpiacon, de erőteljes növekedési pályára áll. "Ezzel az új készülékkel reményeink szerint a konkurencia, az Apple prémium pozícióját is komolyan meg tudjuk gyengíteni." Jót tett a portfoliószűkítés és a designváltás is, nem csak prémium, de középkategóriában is: a fémházas kivitel kezdi leváltani a műanyag borítású készülékeket - magyarázta.

Szeretjük az ívelt, arany mobilt

Annak ellenére, hogy jóval drágábban kapható az ívelt kijelzős S6 Edge, mégis sokkal nagyobb arányban adnak le rendelést ilyen készülékre, mint a sima, lapos S6-osra. A főleg fekete-fehér színben értékesített okostelefon mellett idén favoritnak számít a magyarok körében az arany is, ahogy rengetegen rendelnek be nagyobb tárhelyű, 64 és 128 gigabájtos változatot is.

Az ívelt változatból rendelnek többet Forrás: Origo

Kunos Balázs személyes kedvence a fekete, ívelt S6 Edge, jelenleg is ilyen telefonon beszélt velünk, de ha váltani fog, kipróbálja az arany színűt is.

Mindenkit elvarázsol

A Samsung legújabb zászlóshajóját már az Origónak is volt lehetősége megfogdosni, sőt tesztelni is. Már akkor látszódott, hogy a jelenlegi palettáról, a nagy gyártók közül a dél-koreai cégnek sikerült az egyik legjobb készüléket összerakni. Ugyan az üzemidővel például mi sem voltunk elégedettek, de a brutális felbontás, a gyönyörű ívelt kijelző, a fotók minősége mind elvarázsolt. Egyszerűen jó volt kézbe venni, használni a telefont - látszódik, hogy nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy elegánsabb külsőt kapjon a telefon.

A vezeték nélküli töltés az egyik kiemelt funkció Forrás: Origo

Kiemelt funkciói között szerepel ezen felül a vezeték nélküli és gyors (10 perces) töltés, az 5,1 colos QHD felbontású kijelző, a megújult ujjlenyomatolvasó, a nagy fényerejű kamera, illetve az ívelt értesítési sáv és gyorstárcsázó. A telefont drágaköveket idéző színárnyalatokban - mint fehér gyöngy, fekete zafír, arany platina, kék topáz és a zöld smaragd - lehet megvenni.

Díjazták az anyaghasználatot

Az S6 és S6 Edge okostelefonokat a márciusi bemutató óta négy országban, így az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Oroszországban és Brazíliában is környezetbarát minősítésben részesítették. Elsősorban az anyaghasználat, az energiahatékonyság és az újrahasznosítás területén felmutatott eredményeit, illetve a társadalmi felelősségvállalást díjazták.

Az anyaghasználatot (is) díjazták Forrás: Samsung

"A Samsung a jövőben még komolyabb előrelépést tervez a környezettudatos kezdeményezéseinek fejlesztésében, valamint a már forgalomban lévő környezetbarát termékek népszerűsítésében" - árulta el Nyilas Orsolya, a Samsung vállalati kommunikáció vezetője.