Ismét nekiestek a Samsung csúcsmobiljának

samsung galaxy s6 edge
Vágólapra másolva!
Az iPhone 6 könnyebben tönkremegy, mint a Samsung Galaxy S6, ez derült ki a legújabb törésteszten.
Vágólapra másolva!

A Samsung Galaxy S6 a legtartósabb okostelefon a piacon, derült ki a SquareTrade legújabb tesztjén. A Samsung Galaxy S5, S6, és S6 Edge mellett az iPhone 6 és 6 Plus készülékeket vizsgálták: a csúcsmobilokat nemcsak meghajlították, de 1,8 méteres magasságból leejtették, víz alá merítették, és csúsztatták is.

Úgy tűnik, a legkevésbé az iPhone 6 Plus bírja a megpróbáltatásokat, a Samsung S6 viszont sokat javult elődjéhez képest. A márciusban bemutatott készülék még az ötven kilogrammos terhelést is deformáltság nélkül bírta ki, míg ugyanilyen nyomás alatt az S6 Edge már megrepedt, az iPhone 6 és 6 Plus pedig elhajlott, sőt, előbbi a hangerőszabályozónál szét is vált.

A független szervezetként működő cég nem először esik neki a Samsung új csúcsmobiljának: két hete is hajlítgatták az S6-ot. Mivel nagyon kritikusan azt írták, még a 30 kilogrammos nyomást sem bírja el, a dél-koreai cég ellenkampányba kezdett, saját videót dobott ki és felkérte a SquareTrade-t ismételje meg a vizsgálatot. Azzal érveltek, csak kijelzővel felfelé próbálták elhajlítani a telefont, míg az fordított esetben sokkal nagyobb nyomást bír el.