Játéktérré alakítja a gyerekszobát a Lumo

lumo projektor játék gyerek
Vágólapra másolva!
Interaktív játékokkal és mozgásérzékelővel felszerelt projektort hozott létre a Lumo, amely reagál a gyerekek mozdulataira. A projekt célja, hogy a valóságba emelje át a virtuális játékokat.
Vágólapra másolva!

A Lumo varázslatos játéktérré alakítja a gyerekszobát, több száz játékkal zsúfolták tele. Egy olyan interaktív, mozgásérzékelőkkel felszerelt projektor ez, amely reagál a gyerekek mozdulataira, és aszerint változtatja a látványt. A kavicsok a talajon, mintha valóban ott lennének és érzékelnék, hogy arrébb rúgták őket, vagy a forró láva, amely a nappali padlóján hömpölyög.

Ne a monitort bámulják!

Kitalálója, Meg Athavale szerint a projektor a digitális élményt a valóságba emeli, és visszahozza a játékba a mozgás örömét. Ahogy az is fontos szempont volt, hogy a virtuális játékokkal szemben a gyerekek ne egy kijelzőt bámuljanak.

Játéktérré alakul a gyerekszoba Forrás: Lumo

A Lumo célja, hogy minden korosztályt az érettségüknek megfelelő játékokkal szórakoztasson. A szülők könnyedén állíthatják a nehézségi fokozatot, attól függően mennyi idős a gyerek. Lehet egyedül játszani, de akár csapatokban is. A meglévő felületeket személyre szabhatjuk: átalakíthatjuk, rajzolhatunk új karaktereket, színezhetjük.

Filmeket is vetíthetünk

A projektort a falra vagy plafonra is szerelhetjük, és persze filmek, sorozatok kivetítésére is minden további nélkül lehet használni.

Ez a projektor nem csak filmeket vetít Forrás: Lumo

Ára 2016 júniusi kiszállítással 550 dollár, azaz 150 ezer forint a cég IndieGogo-oldalán. A projekt annyira sikeres, hogy a kanadai csapat mindössze két nap alatt összegyűjtötte az igényelt 80 ezer dollár felét, s a kampányból még 27 nap van hátra.

A Microsoft fejleszti a felnőtt verziót

Miközben a Lumo elsősorban a kicsiknek szól, addig a Microsoft fejlesztői részlege egy olyan projektoron dolgozik, amely az egész szobát a játék részévé tenné.