Nyilvános lett a profilkép is Facebookon

facebook profilkép zuckerberg
Vágólapra másolva!
Bárki megnézhet minket a közösségi oldalon: új funkció, vagy csak hiba okozza a jelenséget? Mark Zuckerberg fotóját is minden további nélkül meg tudtuk nyitni.
Vágólapra másolva!

Új módosítás történhetett a Facebook közösségi oldalon, ugyanis az elmúlt napokban bárki megnézheti az épp aktuálisan használt profilképünket eredeti méretben is - még akkor is, ha az privátra van állítva, és elvileg csak az ismerősök vagy saját magunk láthatnánk azt.

Az új funkció vagy hiba révén egy ismeretlen felhasználó profilképét is meg tudjuk nyitni nagyban. Egy nyilvános kép úgy jelenik meg, hogy mellette látható a doboz, ahol kommentelni és lájkolni tudunk. A feltöltés dátuma mellett a földgömb jelzi, hogy a láthatóság nyilvánosra van állítva.

A privát fotót ezzel szemben egy sima fekete kerettel nyitja meg az oldal, viszont nincs engedélyezve a hozzászólás és a kedvelés sem.

Zuckerberg fotóját is megnéztük

Ez idáig csak a borítóképünket láthatta mindenki, a profilkép saját beállításunk szerint akár teljesen privát is lehetett, csak egy kicsinyített előkép volt bárki számára látható. A héten azonban ezen változtattak, így mostantól a privát képek is megtekinthetők nagy méretben: Mark Zuckerberg fotójára is rákattinthattunk.

Nyilvános lett az épp aktuálisan használt profilkép Forrás: Origo

A Facebook még nem adott ki hivatalos közleményt, hogy a jelenség új funkció, vagy csupán hiba csúszott a rendszerbe. A cég eddig is arra buzdította a felhasználókat, hogy minél nyitottabbak legyenek a közösségi rendszer használata közben, így lehet ez a lépés is ezen irányvonal részét képezi.