A szivargyújtóból jön majd a 4G

A Huawei szivargyújtóba dugható kütyüje
Vágólapra másolva!
A CarFi nevű kütyü akár egy Wartburgot is mobilinternetes okosautóvá alakít.
Vágólapra másolva!

Bármilyen autó szabványos szivargyújtó-csatlakozójába illeszkedő 4G-s mobil wifieszközt mutatott be Barcelonában a Huawei. A golfütőhöz hasonló formájú eszközbe be kell rakni egy SIM-kártyát, be kell dugni a szivargyújtóba, és akár 150 megabit/másodperces sebességű 4G internetet szolgáltat az autó összes utasa számára.

Csak bedugják, és van internet

A kivehető mobil hotspotot egyszerűen át lehet vinni egyik autóból a másikba, és egyszerre több táblagépről, laptopról vagy okostelefonról lehet kapcsolódni rá. A CarFi akár egy mikrobusznyi utast is képes kiszolgálni, egyszerre tíz eszköz kapcsolódhat rá - ezek persze egyetlen mobilinterneten osztoznak.

A Huawei szivargyújtóba dugható kütyüje Forrás: Huawei



A kínai gyártó szerint a jövőben az autós wifi egyre nagyobb szerephez jut, mert például a beszédfelismerés, a valós idejű forgalmi információk használatához nélkülözhetetlen az internetkapcsolat.
A CarFi automatikusan kikapcsol, ha ha nincs wifis eszköz a közelében, és túlmelegedés elleni védelemmel is ellátják. Attól, hogy be van dugva a szivargyújtóba, még alkalmas más eszközök töltésére is.

A Huawei kütyüje az egész autóban elérhetővé teszi a 4G-t Forrás: Huawei