Szeret fotózni? Akkor ez lesz a következő mobilja!

Lenovo Vibe Shot
Vágólapra másolva!
A Lenovo Vibe Shot hátulról fényképezőgépnek, elölről okosmobilnak néz ki.
Vágólapra másolva!

Állandóan fotókat tölt fel az Instagramra? A legtöbbet fotózásra használja az okosmobilját? Akkor az új Lenovo Vibe Shot nevű készüléket önnek találták ki. A nyár elején, százezer forint körüli nettó áron várható készüléket ugyanis kifejezetten fotózásra és videózásra optimalizálták.

Az ötcolos készülék hátlapja leginkább egy kompakt digitális fényképezőre hasonlít, míg az előlapon egy full-HD-s érintőképernyő kap helyet. A telefon mindössze 7,3 milliméter vastag, a képernyő mellett a hátlapot is Gorilla-üveg borítás óvja a sérülésektől.

Fotózásban erős a leginkább

A tipikus fotósmobilokkal ellentétben a Vibe Shot kompakt kivitelű, még a hátlapi kamerája sem türemkedik ki túlságosan a vázból. A hátlapi kamera 16 megapixeles, és hattagú, optikai stabilizátorral is ellátott lencsét tartalmaz. A gyors és precíz fókuszálást infravörös fény segíti, a lencse pedig eleve nagy fényerejű, és külön exponálógomb is van a telefon oldalán.

Lenovo Vibe Shot Forrás: Lenovo



A hátlapi háromszínű villanó automatikusan szabályozza erősségét és színét a megvilágításnak megfelelően. Az előlapi kamera 8 megapixeles felbontású, így jó minőségű szelfiket tud rögzíteni. Mindkét kamerával full-HD-s videókat lehet felvenni a 32 gigabájtos, de további 128 gigabájttal bővíthető tárhelyre. A Vibe Shot Android 5.0 rendszerrel debütál, amelynek gyors működéséről egy Qualcomm Snapdragon 615-ös lapka és 3 gigabájt memória gondoskodik.