Lemészárolt több millió felhasználót az Instagram

instagram képek
instagram
Vágólapra másolva!
Tizennyolc millió, azaz a fiókok harmada mögött inaktív, felfüggesztett felhasználó vagy robot volt - ma törölte őket az Instagram.
Vágólapra másolva!

Hatalmas felzúdulást keltett, hogy az Instagram törölt több millió hamis fiókot a közösségi oldalról. Több előadó, sztár, fotográfus vagy hírportál vesztette el követőinek tetemes részét.

Törölte a hamis vagy szabályzatot sértő fiókokat az Instagram Forrás: Origo

A Facebook által felvásárolt képmegosztó app régóta ígérte, hogy még év végéig megszabadul minden inaktív, felfüggesztett vagy hamis fióktól. A művelet annyira jól sikerült, hogy külön elnevezést kapott: "Instagram Rapture" és "spam massacre" vagyis mészárlás néven terjed a neten.

A felháborodott felhasználók ellepték az Instagram hivatalos fiókját Forrás: Origo

A tinisztár Justin Bieber például több mint 3,5 millió követőjét vesztette el. Tyga, amerikai rappernek pedig 5,5 millióról 2,2 millióra esett vissza a követőinek száma. Zach Allia webfejlesztő elkészítette a 100-as toplistát, arról, kik a legnagyobb vesztesei az Instagram akciójának: ezt itt tekintheti meg.

Az Instagramot bírálók ellepték a közösségi oldal fiókját, és a Twitteren panaszkodnak. A cég a Business Insidernek küldött levelében azt írta, csak az egyébként is felfüggesztett, inaktív fiókokat törölték, illetve melyek megszegték a közösségi oldal szabályzatát.

Több ezer követője tűnt el a felhasználóknak egyik napról a másikra Forrás: Origo

Irónikus módon éppen az Instagram bukott a legnagyobbat a mostani húzással: felhasználóinak harmada, több mint 18 millió követővel lett mára kevesebb az oldalon.