Androidon is segít spórolni a Nokia térképe

A Here Maps Androidon
Vágólapra másolva!
Netkapcsolat nélkül is működik a Here Maps. Töltse le most Androidra!
Vágólapra másolva!

A Nokia hivatalos fejlesztői oldaláról végre bárki letöltheti a Here nevű térképszoftvert. Ezt továbbra sem a Microsoft, hanem a finn Nokia fejleszti tovább, de eddig csak windowsos okostelefonokhoz volt elérhető.

Jól jár, ha letölti

Az Android Authority blog azonban felfedezte, hogy a Here.com oldaláról már bárki letöltheti a Here for Android béta verzióját. Ez szinte bármilyen androidos telefonra telepíthető, leszámítva a fapados, nagyon olcsó készülékeket.

A térképappot a "Get the app now" gombra kattintva lehet letölteni, ami egy .apk kiterjesztésű fájlt tölt le. Ezt fel kell másolni manuálisan az androidos készülékre, ott pedig el kell indítani a telepítéshez. Ehhez azonban a beállítások között engedélyezni kell az ismeretlen alkalmazások telepítését is. Ez más esetben kockázatos, ám a térképapp esetében nem az, mert ez valóban a Nokia oldaláról származik.

A Here Maps Androidon Forrás: Origo

Nem kell internet

Miért nagyon jobb a Nokia Here a Google Térképnél? Mert teljeskörű offline navigációt kínál ingyen. Magyarország térképe nagyjából 311 megabájtot foglal - ennek letöltése nagyjából 45 forintot jelent a tervezett internetadó alapján -, de bármely más ország térképe is letölthető a telefonra. Hasonló képessége korábban csak fizetős térképalkalmazásoknak volt Androidon.

Az offline használat mintegy száz országban érhető el, akár az Egyesült Államokban is ingyen lehet navigálni vele mobilinternet nélkül. Az egyetlen megkötés, hogy az app tesztüzemébe regisztrálni kell, amit az e-mail cím vagy a Facebook-fiók megadásával az első indításkor lehet megtenni.