Utálja a U2-t? Itt tudja törölni az iPhone-ról

U2 törlés
Vágólapra másolva!
Az Apple külön oldalt nyitott, ahol törölni lehet az albumot a zenék közül.
Vágólapra másolva!

Az Apple új telefonjainak bejelentésekor október 13-áig bárki számára ingyenesen elérhetővé tette az iTuneson a U2 új, Songs of Innocence című albumát.

Nem mindenki örült az ajándéknak

Bár Tim Cookék ezt egy jó fej lépésnek szánták, az akció nem egészen úgy sült el, ahogy azt várták. Nem mindenki szereti a U2-t, ám az iTunes zenebolt működésének jellegéből adódóan a felhasználók mindegyikénél megjelent az album, ugyanúgy, mintha megvásárolta volna.

Így jelenik meg minden iPhone-on a U2 albuma Forrás: Origo

Ha valaki automatikus szinkronizációra állította az iTunest, a rendszer le is töltötte a zenéket, ellenkező esetben csak a zeneszámok jelentek meg a listán, mellettük a letöltésükre vezető ikonnal.

Utálja a U2-t? Itt tudja törölni

Az Apple a Twitteren és a Facebookon az elmúlt napokban számos kritikát kapott, mert minden iPhone-, iPad-, iPod-tulajdonos iTunes-listáján megjelent az album, és csak nagyon komplikált módon lehetett kiirtani a kedvencek közül – hiszen alapesetben senki nem azért vesz meg egy albumot, hogy aztán törölje.

Végül az Apple egy huszárvágással oldotta meg a problémát: ezen az oldalon elérhető egy felület, amellyel néhány kattintással el lehet távolítani a Songs of Innocence albumot a saját zenék közül. Ha valaki később mégis megszeretné az ír popzenekart, később pénzért megveheti majd az albumot.